18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Gunoaie în zonele de lângă Colegiul „Dinicu Golescu” și Mănăstirea „Negru Vodă”

Mizerie pe strada căreia, în mod nemeritat, i s-a dat numele lui Petre Țuțea

Petre Țuțea este denumită în mod nemeritat o stradă din Câmpulung aflată în spatele Colegiului Național „Dinicu Golescu”. Pe această stradă găseşti gunoi în prostie. Spre exemplu, aici sunt lăsate vederii mese, scaune, pahare, sticle, haine, ambalaje și hârtii aruncate pe de-a lungul trotuarului. De vină ar fi chiar localnicii care preferă să se strângă pe această stradă pentru a-și petrece timpul liber și, de regulă, uită că se află pe domeniul public și lasă în urmă resturile de pe lume. Cel mai probabil, aceștia sunt de părere că, dacă locuiesc în această zonă, se pot simți „ca acasă”, formând un focar de infecţie în văzul lumii și depozitând obiecte care încurcă buna circulație pe această arteră de drum.

  • Parcarea din vecinătatea Mănăstirii „Negru Vodă” este plină de mucuri de țigară

În imediata vecinătate a străzii Petre Țuțea se află parcarea Mănăstirii „Negru Vodă”. Problema acestei zone este că elevii se adună deseori în parcare și deranjează liniștea publică prin hărmălaia lor. În urma acestor întâlniri, ei aruncă pe spațiul public fel și fel de gunoaie. În parcare se găsesc foarte multe mucuri de țigară, pachete goale de țigări și alte hârtii și ambalaje lăsate pretutindeni. Elevii ar trebui să fie foarte atenți unde împrăștie mucurile de țigară și resturile de ambalaje, deoarece aruncatul acestora pe spațiul public este strict interzis.

Cu toate că aceste zone nu sunt foarte des traversate de către oameni, acest fapt nu reprezintă motivul pentru care ar trebui împânzite de gunoaie, fără ca nimeni să ia atitudine. Totuși, este domeniu public, iar acesta trebuie să fie protejat și îngrijit. Zonele din vecinătatea Colegiului „Dinicu Golescu”, care se continuă cu împrejurimile Mănăstirii „Negru Vodă”, ar trebui să fie curățate și monitorizate, iar toți cei care nu respectă legea și aleg să împrăștie astfel de resturi pe spațiul public ar trebui sancționați.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!