27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Câmpulungeanul fără permis şi băut, plasat în arest la domiciliu

Câmpulungeanul oprit cu focuri de armă, la Curtea de Argeş, după ce a ignorat semnalul poliţiştilor rutieri, a fost plasat în arest la domiciliu, asta după ce a fost reţinut şi arestat preventiv din 7 şi până pe 29 noiembrie. Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş a contestat decizia judecătorului, recursul urmând să se judece mâine, 7 decembrie, la Tribunalul Argeş. Bărbatul de 41 de ani n-are voie să părăsească locuinţa din cartierul Vişoi, dar nici să ia legătura cu cealaltă inculpată în această cauză, amândoi fiind trimişi în judecată pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

La volan fără permis şi băut

Duminică, 7 noiembrie, Răzvan Bogdan Diaconeasa, de 41 de ani, din Câmpulung, era în autoturism cu alţi doi bărbaţi şi o femeie cu un copil şi circula prin comuna Albeştii de Argeş, când a fost semnalizat să oprească de către poliţiştii rutieri. Bărbatul nu s-a supus şi şi-a continuat drumul, cu oamenii legii pe urmele lui, până la intrarea în Curtea de Argeş, acolo unde a fost nevoit să oprească, după ce i-au fost sparte pneurile cu mai multe focuri de armă. Cel de la volan şi ceilalţi ocupanţi ai maşinii au fost conduşi la sediul Poliţiei Curtea de Argeş pentru audieri.

Din verificări, oamenii legii au constatat că Răzvan Bogdan Diaconeasa nu deţine permis de conducere, dar era şi băut, aparatul etilotest arătând o valoare mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru stabilirea corectă a alcoolemiei, câmpulungeanul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.
Pe numele lui a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără drept şi sub influenţa alcoolului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş.
Mâine se judecă apelul Parchetului, care a contestat arestul la domiciliu
Şoferul a fost reţinut 24 de ore, pe bază de ordonanţă, de duminică, 7 noiembrie, şi până luni, 8 noiembrie. Când ordonanţa a expirat, Răzvan Bogdan Diaconeasa a fost prezentat Judecătoriei Curtea de Argeş, care a admis propunerea Parchetului şi a dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile, până pe 7 decembrie, inclusiv. La verificarea măsurii preventive, pe 29 noiembrie, instanţa a dispus înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu, obligându-l pe câmpulungean să nu-şi părăsească domiciliul din cartierul Vişoi şi să nu comunice cu cealaltă inculpată, Aurora Dospin. În caz că nu respectă obligaţiile, individului i-a fost pus în vedere că măsura arestului la domiciliu îi poate fi înlocuită cu cea a arestului preventiv.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş a contestat această decizie, apelul urmând să se judece mâine, 7 decembrie, la Tribunalul Argeş.

Cei doi inculpaţi, Răzvan Bogdan Diaconeasa şi Aurora Dospin, vor fi judecaţi pentru conducere fără permis, dosarul penal fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Curtea de Argeş, urmând să fie stabilit primul termen de judecată. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!