27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Godeni depune în Programul „Anghel Saligny” un proiect de drumuri estimat la 11,5 milioane lei

După administraţia rucăreană, altă comună din Muscel care a pus ochii pe Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” este Godeni. Accesarea acestei surse de finanţare se produce sub presiunea timpului, data limită pentru depunerea proiectelor fiind 8 noiembrie 2021, şi sub condiţia unei sume de 4 milioane de lei pentru o localitate rurală. Ca o paranteză, cererea provenită din partea unui oraş este indicat să se limiteze la 7 milioane de lei, pentru a avea şanse de admitere, iar a unui municipiu, la 10 milioane de lei. Ion Pădureanu a pregătit un proiect pentru drumuri, a cărui valoare se cifrează la 11,5 milioane de lei, de aproape trei ori mai mult decât plafonul care îi sporeşte şansele de reuşită.

Cofinanţarea suportată de autorităţile locale se ridică la aproape 560.000 lei

La Godeni, cifrele proiectului – indicatorii tehnico-economici, devizul general actualizat şi cofinanţarea investiţiei – s-au aprobat la o şedinţă extraordinară din 8 septembrie 2021. Aici, Executivul s-a mişcat ceva mai bine decât omologii rucăreni, care au demarat o formalitate similară cu o lună mai târziu. Lucru care contează, în condiţiile unei date limită atât de presante. „Îmbunătăţirea infrastructurii de drumuri locale în comuna Godeni” este denumirea investiţiei, care, din punctul de vedere al costurilor, a fost estimată la 11.468.997,396 lei, din care bugetul central va suporta – în cazul admiterii proiectului – 10.911.263,188 lei. În sarcina bugetului local se află asigurarea unei cofinanţări de 557.734,209 lei. Hotărârea adoptată în urmă cu aproape două luni punctează această obligaţie a autorităţilor locale: „Cheltuielile neeligibile impuse de implementarea proiectului, precum şi cheltuielile de întreţinere şi/sau reparare se suportă din veniturile proprii ale bugetului local, după ieşirea din garanţie a investiţiei.”

În cadrul investiţiei se vor executa: drumuri modernizate cu lungimea de 9.625 metri liniari; drumuri laterale modernizate – 31 de bucăţi; platforme de întâlnire – 33 de bucăţi; amenajarea intersecţiilor cu drumul judeţean – 15 bucăţi; podeţe tubulare ø 1000 – 11 bucăţi; podeţe tubulare ø 800 – 26 bucăţi; podeţe tubulare ø 600 – 10 bucăţi; podeţe tubulare ø 400 – 1 bucată; marcaje longitudinale – 20.900 metri liniari; indicatoare rutiere – 165 bucăţi. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!