37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

Pentru o stradă denumită după colonelul Anastasescu, trecută în documente şi cu „Mitică”, şi cu „Dumitru”, fostul primar al Rucărului propunea al treilea nume

Sârguincioşi aleşii de la Rucăr care nu vin la şedinţe doar ca să ridice mâna! La cea mai recentă întrunire a Consiliului Local, cea aferentă lunii octombrie, trei hotărâri au avut alţi iniţiatori decât primarul Ionel Dulamă, care a instituit următorul obicei: cine propune un proiect de hotărâre îl prezintă în plen, ca să ştie lumea cui aparţine ideea. La dezbaterea de la începutul lunii, ideile le-au aparţinut consilierilor Gabriela Gheorghe, de la Pro România, lui Gabriel Sebastian Cosma, de la PNL, şi independentului Bogdan Mihai Avram. Gabriela Gheorghe a propus transformarea locuinţelor dintr-una dintre barăcile foste muncitoreşti aflate într-o zonă defavorizată a comunei într-unele sociale. Gabriel Sebastian Cosma a iniţiat o hotărâre pentru scutirea de penalităţi a celor care îşi achită integral debitele la bugetul local, iar Bogdan Mihai Avram a solicitat includerea unei străzi, cu lungimea şi suprafaţa corectă, în inventarul bunurilor localităţii. Toate cele trei hotărâri au fost aprobate de colegii consilieri.

Ghica voia „Intrarea Dumitru Anastasescu”

În această relatare ne vom referi la hotărârea iniţiată de consilierul independent Bogdan Mihai Avram, care a avut o propunere legată de strada Mitică Anastasescu, aflată vizavi de Petrom, care trece pe lângă Poliţie. Şi nu numai, au adăugat unii dintre consilieri. „Da, dar pe acolo se intră!”, au glumit alţii.

Iniţiativa alesului independent consta în modificarea Hotărârii Consiliului Local nr.34/1999 privind aprobarea inventarului domeniului public şi privat al comunei Rucăr, în sensul completării suprafeţei şi lungimii cu privire un imobil neînscris în cartea funciară a comunei Rucăr. Şi anume strada Mitică Anastasescu, cu o suprafaţă de 3.019 metri pătraţi şi o lungime de 466 metri. „Este un lucru normal şi este posibil ca diferenţe de acest gen să apară şi la alte străzi.”, a punctat iniţiatorul.

„Vor apărea.”, este convins fostul primar Dumitru Ghica, în prezent, consilier local independent, căruia i-a aparţinut următoarea propunere. „În speranţa că nu supăr pe cineva sau că nu aduc vreo completare neavenită, vreau să vă rog ceva: această stradă de la colţul lui Nicu lui Tucă să se numească Intrarea Dumitru Anastasescu, fiindcă în partea stângă, unde ajungem în capătul străzii, este şi diaconul care a cumpărat de la Mitică Anastasescu. De ce fac această intervenţie? Să fie stradă separată. Să nu mai afectăm toată strada Dumitru Anastasescu, de la Poliţie, până la virare la stânga. Îi dăm doar acesteia o denumire, Intrarea Dumitru Anastasescu. Ea are dotările necesare: iluminat public, apă, asfalt, canalizare, mai trebuie gaz.”, a precizat Ghica.

„Exact. Aţi spus motivele pentru care ea trebuie să rămână Dumitru Anastasescu.”, a intervenit liberalul Genel Lupu, care a sesizat ce complicaţii vor apărea în situaţia redenumirii unui fragment al arterei. „Eu am propus. Dumneavoastră faceţi ce vreţi!”, a continuat Titi Ghica. Ce vor nu pot face, întrucât i-ar fi îngreunat demersurile unui proprietar interesat să se branşeze la reţeaua de gaz, pentru care a trimis documentele în care figurează strada cu numele din prezent. Or schimbarea denumirii îl pune în dificultate pe om. „Eu am zis să aibă o poziţie separată în inventarul bunurilor din domeniul public.”, şi-a explicat propunerea Ghica. Şi aşa strada figurează uşor diferit în acte. În inventarul comunei este Mitică Anastasescu, în nomenclatorul străzilor, Colonel Dumitru Anastasescu, iar în Hotărârea de Guvern, strada Mitică Anastasescu. „Dacă i se dă altă denumire, va avea probleme la gaze solicitantul din zonă, care are actele depuse pentru strada Mitică Anastasescu.”, au conchis aleşii, făcându-l pe Ghica să-şi retragă solicitarea. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!