Printre obiectivele de lucru ale ADP-ului, în anul 2021, se află asfaltarea curţii Serviciului de Ambulanţă, pe care aţi văzut-o în ce hal se prezintă, traversând-o în drum spre centrul de vaccinare. Parcarea Salvării Câmpulung, ca sarcină de lucru, a atins o vechime de cinci ani, fără a fi pusă la punct dintr-un impediment de natură juridică. Autorităţile noastre n-au depistat în tot acest timp cine este proprietarul terenului, căci n-a fost identificat în patrimoniul Consiliului Judeţean, al Municipiului Câmpulung, nici atât.
„Noi am făcut o solicitare la Prefectură, pentru a ne preda un protocol încheiat în 1992, prin care în patrimoniul municipiilor au intrat anumite bunuri. Aş vrea să văd dacă, în 1992, avem ceva de care ne putem lega, pentru a putea introduce în domeniul public al municipiului.”, a arătat secretarul Ramona Simion. C.J. Argeş a oferit deja un răspuns Primăriei Câmpulung, prin care o informează că parcarea de la Ambulanţă nu figurează în domeniul judeţului. Prin eliminare, este a municipalităţii, dar, vorba Elenei Lasconi, „în Câmpulung s-ar putea să avem surprize!”
Pentru ca muncitorii ADP-ului să poată intra cu utilajul de asfaltare şi să remedieze o zonă care arată groaznic, „cineva” ar fi trebuit să-şi asume răspunderea lucrării făcute din bani publici pe terenul cu titular incert. „Prin legislaţie se spune că tot ce este la sistemele de Ambulanţă este de interes naţional şi ar trebui să fie în domeniul public al statului. Dar cum nu este în domeniul public al statului, pentru că cei de la Ministerul de Finanţe nu ne-au comunicat niciodată acest lucru, o să încercăm identificarea în domeniul public al municipiului Câmpulung.”, a adăugat Ramona Simion, care nu l-a ajutat prea tare pe viceprimarul Nicolae Zaharia, nefiresc de curajos la şedinţa extraordinară din 14 septembrie 2021.
Practic, trebuia iniţiat un proiect de hotărâre, dar numai după ce se primea răspunsul de la Prefectură, probabil, când toamna cu mofturile ei meteorologice era deja instalată. Potrivit secretarului municipiului, s-ar putea să fie nevoie şi de un aviz de la Ministerul Dezvoltării pentru acest lucru. Or vicele voia să toarne asfalt înainte să se strice vremea de-a binelea, mai cu seamă că, în aceste zile călduţe, cu soare, se mai pot face reparaţii stradale. Acesta le-a cerut colegilor consilieri un acord de principiu pentru realizarea asfaltării înaintea venirii iernii, în timp ce primăriţa îi şoptea că nu se poate. Vicele, însă, insista să-l obţină, rămânând să se edifice ulterior dacă poate sau nu executa lucrarea doar pe baza acordului de principiu al Consiliului Local. Pe care nu l-a obţinut, niciunul nefiind pătruns de vitejia surprinzătoare a colegului. Nici măcar liberalii prezenţi la şedinţă, Cristi Creţu şi Ionel State, care nu l-au susţinut pe Zaharia nici măcar moral, darămite cu o mână ridicată. M.B.