19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

Într-un final, acoperişul sălii de sport a Şcolii 3 va fi rezolvat nu cu vopseaua minune, ci cu bani de la bugetul local

Consilierii municipali au fost solicitaţi din nou să aprobe rectificarea bugetului local ca urmare a două cereri din partea Şcolii Gimnaziale „Nanu Muscel”, introduse în regim de urgenţă în dezbaterea de marţi, 14 septembrie 2021. Cu două săptămâni înainte, la dezbaterea ordinară din 30 august 2021, unitatea manageriată de Alina Avram a mai fost înscrisă la o rectificare aprobată în sensul următor: de la investiţia în sistem de termoizolaţie şi hidroizolaţie la sala de sport a şcolii se luau 30.000 de lei şi se foloseau pentru a completa finanţarea unui studiu de fezabilitate pentru reţeaua de gaz în zona Cazărmilor. Alţi 30.000 de lei erau utilizaţi, la solicitarea şcolii, prin renunţarea la lucrarea de protecţie a sălii de sport, pentru dotarea claselor step by step cu mobilier specific. Instituţia de învăţământ a revenit asupra deciziei de renunţare, de vreme ce, la întâlnirea de acum trei zile, aleşii locali au fost de acord s-o ajute cu o sumă dublă faţă de cea alocată iniţial pentru termoizolaţie şi hidroizolaţie.

Pe 30 iulie, şcoala primeşte banii. Pe 30 august, şcoala renunţă la bani. Pe 14 septembrie, şcoala cere iar bani şi primeşte dublu

Instituţia şcolară centrală a beneficiat de cei 60.000 de lei, tot ca urmare a unei rectificări a bugetului local, produsă pe 30 iulie 2021, finanţarea fiind necesară pentru sistemul de termoizolaţie şi hidroizolaţie la sala de sport. Astfel, Şcoala Gimnazială „Nanu Muscel” era introdusă pe lista de investiţii cu o lucrare nouă, sprijinită, la acel moment, cu 60.000 lei. Banii erau luaţi de la documentaţia prevăzută la proiectul de amenajare a Râului Târgului.

O lună mai târziu, a intervenit renunţarea şcolii la lucrare şi, pe cale de consecinţă, la finanţare. Motivul l-a expus directoarea economică Violeta Iarca, potrivit căreia investiţia ar fi trebuit să se realizeze gratis de către o firmă care sponsoriza intervenţia. Mai precis, acoperişul sălii de sport de la Şcoala „Nanu Muscel”, alături de faţada şi acoperişul Şcolii „Theodor Aman”, ar fi trebuit să facă parte dintr-un proiect pilot, prin care era testată o vopsea termoizolantă, inventată de un român. Vopseaua ar fi mult mai eficientă termic decât una folosită în America, în zonele unde este foarte cald, oferind un efect de termos, mai ales că se poate aplica pe pereţii exteriori, dar şi pe acoperişul clădirilor, conform calităţilor lăudate la acel moment de şefa Executivului.

Ulterior, echipa care trebuia să aplice vopseaua minune pe cele două clădiri a făcut un mare pas în spate. „S-au îngrozit de ce era de reparat acolo. Şi ei nu prea fac asta, adică ei sunt specialişti în vopseaua asta şi au venit să o aplice pe un perete reparat. Ştiţi cum este… eu să îl aştept pe domnul zugrav la mine acasă şi peretele să i-l pregătesc, să dau eu cu glet, să îl dau frumos cu nu ştiu ce. Nu ştiu, parcă am simţit că nu ar mai achiesa la treaba asta.”, a povestit Elena Lasconi la o emisiune tv de ce s-a răzgândit inventatorul.
Cum intervenţia nu putea fi amânată, întrucât a venit toamna cu ploile obişnuite în „meniu”, şcoala a cerut din nou banii necesari. La şedinţa extraordinară de marţi, 14 septembrie 2021, Consiliul Local a încuviinţat alocarea a 120.000 de lei pentru finanţarea cheltuielilor aferente „Reabilitării acoperişului sălii de sport a Şcolii Gimnaziale „Nanu Muscel”. Suma este procurată din fondul de rezervă. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!