14.9 C
Campulung Muscel
23/06/2025

Lui Dorel Geamănu trebuie să i se rezilieze contractul şi să se găsească altă firmă pentru consolidarea sediului Primăriei

Una dintre recomandările de natură edilitar-gospodărească primite de primarul Ion Pădureanu, la întrunirea lunară a aleşilor locali, a plecat de la consilierul Ion Tănase, care a propus ca tomberoanele de gunoi din zona Fiereşti să fie mutate, motivul constituindu-l vizibilitatea foarte redusă în zonă. „Sunt aşezate foarte aproape de partea carosabilă.”, şi-a justificat cerinţa alesul, în completarea căruia viceprimarul Dorel Rumînescu a identificat ca amplasament un spaţiu în dreptul remizei, care este mai larg. Consilierul care a deschis „Diversele” şedinţei ordinare din 29 octombrie 2018 a avut o listă consistentă de teme pentru Executivul lui Ion Pădureanu, cea mai importantă fiind, de departe, sediul Primăriei noi, care nu s-a consolidat nici în acest an, după anul de pauză 2017. Asta deşi constructorul există din toamna anului 2016, la fel, finanţarea investiţiei. Doi ani rataţi de administraţia publică locală a comunei, care funcţionează într-o clădire cu pereţii sparţi, cu siguranţă, afectaţi mai tare decât se află în prezent de iarna pe cale să se instaleze. „Primăria asta se deteriorează din zi în zi – a reclamat Ion Tănase situaţia binecunoscută tuturor -, părerea mea este că trebuie să reziliaţi contractul şi să găsiţi altă firmă care să lucreze.” Sfat de care primarul Ion Pădureanu n-ar fi rău să ţină cont, mai ales că el a fost primul care a vorbit despre posibilitatea renunţării la contractul cu Dorel Geamănu, care o fi fost el împiedicat să intre în spaţiul Cooperaţiei de patronul din interior, care este şi consilier local, dar nici în spaţiile în care se poate lucra nu intervine. Iar pe portalul instanţei n-am sesizat înregistrată vreo acţiune împotriva firmei Euro Consult Project şi nici împotriva Cooperaţiei Stâlpeni, deşi parcă asta era strategia primarului în această primăvară: contract reziliat şi chemare în judecată a părţilor care blochează proiectul de reabilitare a clădirii Primăriei.        

Altă chestiune cu care s-a prezentat în faţa colegilor şi, în special, a reprezentanţilor Primăriei este dorinţa locuitorilor comunei de a avea gospodăriile branşate la reţeaua de gaz. „Să nu cedăm aşa uşor proiectul de gaz, pentru că s-a investit. Era şi o cotă de gaze alocată prin Hotărâre de Guvern.”, a afirmat acesta. Şi o ultimă intervenţie a lui Ion Tănase: „De la intrarea în sat, de la domnul Buinoiu şi până la părinte, nu funcţionează niciun bec la iluminatul public.” În completarea acestuia, Nelu Nicola preciza că programul după care funcţionează iluminatul public trebuia schimbat. La care primarul Pădureanu îşi informa colegii că în dimineaţa şedinţei de Consiliu a sunat ca să rezolve cele sesizate. 

Dacă tot se discuta despre iluminatul public, unul dintre pledanţii problemelor din Malu, Nelu Nicola, le-a amintit autorităţilor că este nevoie de becuri în acest sat. Iar în curbă, spre Fintoiu, sunt doar două becuri, a intervenit Ion Aldea. „Aveam o propunere cu iluminatul public pe LED, de ce nu ducem la capăt?”, a vrut să ştie Tudor Pătrana. „Am vorbit cu firma, trebuie să vină.”, a anunţat şeful Executivului. De la becuri, discuţia s-a mutat la drumuri, unde campionul Consiliului, în materie de sesizări legate de căile de acces deteriorate, liberalul Ion Aldea, le-a enumerat din nou, cu insistenţe la autoritatea executivă de a le îmbunătăţi condiţia: drumul de la Malu, care poate fi parţial rezolvat cu refuz de asfalt; drumul agricol „Sub râpă”, unde ar fi zece porţiuni cu asfalt fisurat; de asemenea, drumul „la Troiţă”, care trebuie reparat; iar pe Lazi este nevoie de balast. La data discuţiilor, Aldea spunea că încă se putea intra, întrucât solul era uscat. Acesta a stăruit şi pentru reparaţia punţii de la Poliţie şi nivelarea cu buldoexcavatorul a gunoaielor de la Râpa Dincului. 

„Diversele” au fost variante cu câteva deficienţe ale logisticii stradale, ridicate de Nelu Nicola şi Sandu George Bogdan. Primul l-a anunţat pe conducătorul localităţii că panoul de informare de la Popasul „Căprioara” este deteriorat. Iar al doilea i-a sugerat lui Pădureanu o intervenţie la Consiliul Judeţean, pentru câteva oglinzi la intersecţii. „Sunt câteva puncte unde sunt necesare. De asemenea, în dreptul şcolii, la Coteşti, să se monteze limitator transversal de viteză.” 

Încheiem cu o cerinţă de natură socială. În opinia lui Ion Livezeanu, angajaţii Serviciului de Asistenţă Socială ar putea să identifice bătrânii neajutoraţi, părăsiţi de copiii lor, care nu au pe nimeni. „Ca în toate comunităţile civilizate, ar trebui ajutaţi.”, consideră alesul local. Din aceeaşi categorie, a subiectelor sociale, Sandu Bogdan a informat Consiliul în privinţa unei sponsorizări din partea unei edituri argeşene, care urma să sosească, prin care erau asigurate materiale necesare în activitatea didactică a copiilor din Centrul de Îngrijire de la Godeni. „În prezent, avem zece copii, dar şi o listă în aşteptare pentru încă doi copii. Deşi capacitatea este pentru zece copii, cred că sunteţi de acord să ajutăm oamenii dacă apar situaţii speciale.”, a afirmat acesta. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!