27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Pompierii câmpulungeni s-au întors din Grecia

Pompierii români care au intervenit pentru stingerea incendiilor din Grecia au revenit în ţară. Pe traseul lor, pompierii români au fost aplaudaţi de cetăţenii greci care astfel au dorit să le arate aprecierea pe care le-o poarta românilor care au luptat cot la cot cu pompierii eleni, pentru stingerea incendiilor de vegetaţie. Trebuie precizat că românii noştri au fost felicitaţi, înainte de plecarea din Grecia, într-un cadru festiv de conducerea pompierilor eleni, şi pompierii români au primit şi bonificaţii pentru modul în care şi-au îndeplinit misiunea.

Prim-ministrul României, Florin Cîţu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi secretarul de stat, Raed Arafat, au participat la festivitatea prilejuită de întoarcerea din Grecia a celor 108 pompieri care au fost în misiunea de stingere a incendiilor din insula Evia. Evenimentul s-a desfăşurat pe Platoul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

Luni seara, pe 16 august, pompierii musceleni au ajuns acasă, fiind întâmpinaţi cum se cuvine de colegii din unitatea din Câmpulung.

„Pentru sprijinul oferit benevol şi profesionalismul cu care au acţionat, au primit distincţii şi au fost avansaţi la excepţional în gradul militar următor în cadrul unui ceremonial la care au luat parte primul ministru, Florin Cîţu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat. Pompierii români au adus cinste ţării, iar argeşeni sunt următorii:

-locotenent colonel Daniel Constantin;

-plutonierii adjutanţi şefi Anghel Arsenie, Ion Atofanei, Ion Cocean, Ilie Dobre, Cătălin Gheorghe, Eduard Lupuleac;

-plutonierii adjutanţi Valentin Alexandru, Andrei Miloiu, Silviu Vuică şi plutonierul Ovidiu Neagoe. Le mulţumim şi ne bucurăm că s-au întors teferi înapoi la noi şi la cei dragi, aceasta a fost dorinţa noastră cea mai mare şi suntem siguri că şi a lor. Felicitări băieţi!”, au transmis reprezentanţii ISU Argeş.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!