25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Mall-ul se deschide pe 30 martie. Ce magazine veţi găsi în Cub Center

Dezvoltatorul mall-ului din Vişoi a anunţat data oficială de deschidere: 30 martie 2023. Denumirea centrului comercial este Cub Center şi va reuni mai multe magazine ale căror branduri vizitatorii le pot observa cu uşurinţă graţie totemului amplasat în marginea dinspre Carrefour. Într-o lună, investiţia cifrată la 6 milioane de euro va fi finalizată, graţie ritmului de lucru susţinut al dezvoltatorului, care a avut permanent echipe de lucru pe şantier. Cub Center va avea aproximativ 150 de angajaţi.

  • În centrul mall-ului, un fast-food „Dada” şi o cofetărie-patiserie „Patiseny”  

Penny, Carrefour, Kik, JYSK, Sinsay, Tedi, Sportisimo, Deichmann, Flanco, Agroland, Noriel sunt brandurile pe care le veţi găsi în Cub Center. În partea centrală, unde va fi amenajată zona fast-food, vor opera un fast-food „Dada” şi o cofetărie-patiserie „Patiseny”. Din zona de fast-food va exista o ieşire în spate, unde va fi o terasă.

Cub Center are o suprafaţă construită de aproximativ 10.000 metri pătraţi. Complexul comercial va avea, atât în faţă, cât şi în spate, spaţii de promenadă. Investiţia prevede 3.800 de metri pătraţi de spaţiu verde. Mall-ul a fost construit pe un fost amplasament industrial, abandonat, care măsoară 18.856 metri pătraţi, cumpărat de dezvoltator în 2020.

„Pentru a pune în valoare vecinătatea cu Râul Târgului, spaţiul comercial va fi prevăzut cu o zonă de acces pietonală, ce va face legătura între parcarea centrului comercial şi aceasta. Între centrul comercial şi limita de proprietate va fi amenajată o alee carosabilă de 4 metri, care va fi folosită în special pentru aprovizionarea magazinelor pe timp de noapte, şi o zonă de aproximativ 1.830 metri pătraţi, spaţiu verde, amenajat cu mobilier urban (băncuţe şi coşuri de gunoi).”, redăm din studiul P.U.Z.

În spatele mall-ului va fi o zonă deschisă publicului, care rămâne neîmprejmuită pentru a permite accesul spre râu. Întreţinerea zonei verzi constituie sarcina proprietarului centrului comercial, însă după ce autorităţile locale vor realiza proiectul de amenajare a Râului Târgului – dacă se va realiza vreodată -, dezvoltatorul susţine că suprafaţa respectivă va fi trecută în domeniul public.

Din cei 18.856 metri pătraţi, suprafaţa totală a terenului, spaţiul comercial se întinde pe 8.110 metri pătraţi. 90 metri pătraţi sunt rezervaţi platformei pentru terasa cafenelei, iar zona de circulaţie carosabilă, pietonală şi de parcări are alocaţi 6.855,50 metri pătraţi.

Pentru a ajunge la mall, dezvoltatorul propune trei accese: unul din Bulevardul I.C. Brătianu, prin parcarea Carrefour, şi două prin spatele blocurilor D25, de pe strada Alexandru cel Bun, pe lângă fosta centrală termică. „Prin studiu se propune amenajarea unei parcări cu 156 de locuri. Aprovizionarea centrului comercial se va face din strada Alexandru cel Bun, numai pe timp de noapte şi la o oră în care traficul auto în zonă este minim, cu maşini sub 7,5 tone şi dimensiuni ce pot face manevre de întoarcere în zona de aprovizionare.”, se precizează în studiul care a trecut prin Consiliul Local în primăvara anului 2022.

Studiul punctează avantajele obiectivului realizat în Câmpulung la iniţiativa unui investitor privat: taxe şi impozite la bugetul local, aproximativ 150 de locuri de muncă, o suprafaţă minimă de 20% spaţiu verde, aspectul insalubru al zonei eliminat. „Centrul comercial va reprezenta un punct de atracţie şi pentru locuitorii comunelor învecinate, nu doar pentru cei din municipiu. Prin construirea centrului comercial şi amenajarea parcelei, inclusiv accesul către Râul Târgului, ar reprezenta un prim pas pentru realizarea unei zone de promenadă de-a lungul râului. În municipiul Câmpulung nu există nicio altă zonă amenajată pe malul râului.”, mai punctează documentaţia aprobată pe 31 martie 2022.

La un an distanţă de votul acordat planurilor investitorului, mall-ul va fi inaugurat. „E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!