17.9 C
Campulung Muscel
June 15, 2021

Şi Tribunalul Argeş a fost de acord cu respingerea candidaturii la funcţia de primar, la Aninoasa, a lui Benonie Ştefan

Aşa cum v-am anunţat în ediţia trecută a ziarului, Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală Nr. 11 Aninoasa a respins candidatura PSD pentru funcţia de primar, în persoana lui Benonie Ştefan. Fostul edil intenţiona să intre din nou în cursa electorală pentru alegerile locale parţiale din 27 iunie 2021, la opt luni după cele din toamna anului trecut.
Pe 2 iunie, membrii Biroului Electoral, au respins cu majoritate de voturi candidatura fostului edil. În termenul legal, Benonie Ştefan a contestat hotărârea Biroului Electoral de Circumscripţie Comunală la Judecătoria Câmpulung, care, pe 3 iunie, a respins-o ca nefondată. Pentru că nu a fost definitivă, hotărârea Judecătoriei a fost atacată, apelul judecându-se vineri, 4 iunie, la Tribunalul Argeş.
Instanţa ierarhic superioară s-a pronunţat definitiv, respingând apelul lui Benonie Ştefan ca nefondat, după ce înainte nu i-a admis nici cererea de recuzare pe care o înaintase.
Benonie Ştefan a ratat mandatul 2020-2024 din cauza unei incompatibilităţi descoperite de ANI acum opt ani, ale cărei efecte s-au produs abia anul trecut. Acesta a participat la alegerile locale din 27 septembrie 2020, le-a câştigat, a fost validat primar de către Judecătoria Câmpulung, apoi invalidat de Tribunalul Argeş, după riposta la instanţa superioară a Prefecturii Argeş şi a Partidului Naţional Liberal Argeş.
PNL intră în cursă cu fostul candidat al Pro România
După ce candidatura lui Benonie Ştefan a fost respinsă, PSD Argeş trebuie să desemneze un alt membru de partid care să intre în lupta electorală pentru funcţia din fruntea Primăriei Aninoasa. Alegerile locale trecute au fost câştigate detaşat de Benonie Ştefan, cu 871 de voturi (49,23%).
Până pe 4 iunie, Biroul Electoral de Circumscripţie NR. 11 Aninoasa a admis candidaturile altor patru membri ai tot atâtor partide, pentru funcţia de primar. Este vorba de Cătălin Vasile Lina, din partea PNL, care la scrutinul de anul trecut a fost candidatul Pro România şi a obţinut 419 voturi, adică 23,68% din voturile localnicilor care s-au dus la urne. Rămas fără candidatul care a trădat, Pro România vine cu Gheorghe Cârstoiu.
O altă schimbare s-a produs şi la PMP, care a anunţat-o candidată pe Adriana Popa, după ce la precedentele alegeri l-a avut pe Mihai Alexandru Chiţimia, care în prezent este consilier local, iar la scrutinul trecut a obţinut 39 de voturi, care au reprezentat 2,20% din voturile valabil exprimate.
Al patrulea candidat validat să participe la alegere, new entry, este cel al partidului AUR, în persoana lui Ionuţ Daniel Stanciu.
Vă amintim că, în 27 septembrie 2020, la cele trei secţii de vot din Aninoasa au fost înscrişi pe liste 2.719 alegători (iar acum sunt 2.638), dintre care 1.863 s-au prezentat la urne, prezenţa fiind de 68,51%. Voturile valabil exprimate au fost de 1.769, iar 94 au fost declarate nule. Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!