16.5 C
Campulung Muscel
07/10/2024

TBC pierde peste 900.000 de lei de la bugetul de stat, bani aşteptaţi pentru proiecte şi reparaţii ale clădirilor

Cu două zile înainte de sfârşitul anului, a fost posibilă a paisprezecea rectificare a bugetului Câmpulungului, corectura finală adusă veniturilor şi cheltuielilor locale fiind impusă de câteva schimbări produse la Spitalul TBC. Creşterea, dar şi diminuarea unor sume în bugetul unităţilor sanitare afectează şi bugetul instituţiei căreia îi sunt subordonate, de aceea se impune votul aleşilor locali pentru rectificările propuse lor. De data aceasta, solicitantul votului este directoarea Ionela Costinela Dună, pentru a putea beneficia de sume alocate la sfârşit de an şi, totodată, de a reduce cu o valoare însemnată cuantumul fondurilor aşteptate de la Ministerul Sănătăţii pentru câteva proiecte şi lucrări la patru dintre clădirile ce compun ansamblul medical. 

Dacă banii de la bugetul central n-au mai venit, a fost salvată şi contribuţia locală la investiţiile TBC-ului  

Pentru început, managerii Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung au solicitat Consiliului Local aprobarea de a-şi suplimenta veniturile cu 170.450 lei, care sunt direcţionaţi către cheltuielile necesare unităţii sanitare. Alţi 51.000 lei, care corectează pe plus încasările TBC-ului, reprezintă venituri din contractul încheiat cu Direcţia de Sănătate Publică Argeş din sume alocate de la bugetul de stat. Din cei 170.450 lei, 90.450 lei vor fi folosiţi pentru bunuri şi servicii, iar diferenţa de 80.000 lei, pentru achiziţia unui analizor automat de Hematologie.     

Însă cel mai important motiv de rectificare a bugetului Spitalului îl constituie diminuarea alocărilor de la bugetul de stat, fonduri pe care conducerea se bizuia pentru întreprinderea unor reparaţii într-una dintre clădirile complexului medical. Ce-i drept, 2020 n-a fost un an propice instalării vreunui şantier la TBC. La Spitalul Municipal s-a întâmplat ca pandemia să-l prindă cu lucrarea la Secţia Oncologie în desfăşurare. Planuri de reabilitări, ce-i drept, nu la proporţiile celor de la Municipal, erau şi la Spitalul de Pneumoftiziologie, contramandate, însă, de transformarea lui în unitate de îngrijire a bolnavilor infectaţi cu coronavirus. 

Odată retrasă finanţarea de la bugetul central, n-a mai fost nevoie nici de contribuţia locală, care completa alocarea principală.                 

Iată care sunt obiectivele care pierd alocările planificate: 

=Documentaţia necesară reabilitării faţadei la Pavilionul Farmacie Laborator (documentaţie de autorizare a lucrărilor de intervenţie + documentaţie tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire + proiect tehnic + detalii de execuţie): pierde 70.000 lei, din care 66.500 lei, finanţarea de la bugetul de stat şi 3.500 lei, finanţarea de la bugetul local;

=Execuţia lucrărilor de reparaţii ale faţadelor Pavilionului Drăghiceanu: pierde 394.000 lei, din care 374.300 lei – de la bugetul de stat şi 19.700 lei – de la bugetul local;

=Reabilitarea faţadei şi a învelitorii Compartimentului Administrativ – documentaţia necesară şi execuţia lucrării: pierde 300.000 lei, din care 285.000 lei – de la bugetul de stat şi 15.000 lei – de la bugetul local; 

=Documentaţia pentru consolidarea şi reabilitarea Pavilionului Grant: pierde 200.000 lei, din care 180.000 lei – de la bugetul de stat şi 20.000 lei – de la bugetul local. 

Toate aceste investiţii, fie şi la nivel de proiectare, programate în acest an, au fost amânate, impunându-se reducerea totalului cheltuielilor la TBC cu 964.000 lei, din care 905.800 lei erau aşteptaţi de la bugetul de stat, completaţi cu o contribuţie din rezerva Câmpulungului de 58.200 lei. Partea municipalităţii care nu se mai consumă întregeşte excedentul bugetar al anilor precedenţi. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!