12.8 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Cumpărăturile online ale primarilor musceleni, înainte de Crăciun

În zilele dinaintea sărbătorilor, primarii musceleni, majoritatea reconfirmaţi în funcţii, caută să recupereze timpul în care agenda de achiziţii a stagnat din motiv de alegeri. Cum Crăciunul n-a afectat prea tare săptămâna lucrătoare, liberele concentrându-se la sfârşit de săptămână, activitatea de contractare a serviciilor de care au nevoie autorităţile locale a continuat aproape normal. Câţiva edili „întârziaţi”, care, pesemne, au vrut să se asigure de ce le-a rămas în bugetul local, au achiziţionat iluminatul festiv cât mai aproape de sărbători, nu de la începutul lunii, din motive financiare. În continuare se bifează formalităţi legate de reţeaua de gaz, principala preocupare a primarilor care au în plan acest deziderat. 

Iată cu ce şi-au umplut finalul de an şefii de comune care au mai găsit ceva de cheltuit prin buget. 

 

=La Bughea de Jos a fost nevoie de amenajarea scenei Căminului Cultural, lucrare care a implicat un cost de 4.998 lei. Constructorul a cărui ofertă a fost selectată, pe 16 decembrie, prin intermediul SICAP, este Vital SRL, din Curtea de Argeş.

 

=Primarul Dorel Tănăsescu se află la polul opus colegilor de la Valea Mare Pravăţ şi Rucăr, care s-au dus cu decoraţiunile de sărbători către o cheltuială de un miliard de lei vechi. Omologul de la Bughea de Jos al posesorilor unor bugete generoase şi-a permis să consume din rezervele publice 1.368,50 lei. Cu această sumă s-au procurat ghirlande luminoase necesare pentru iluminatul festiv al finalului de an. „Mobilizarea” pentru primenirea centrului comunei s-a declanşat pe 15 decembrie, data achiziţiei de podoabe de la furnizorul Terra Bild SRL, din Şelimbăr – Sibiu.

 

=Cu o săptămână mai târziu, au dat comandă pentru decoraţiuni de sărbători, pe portalul de specialitate, şi autorităţile de la Dâmbovicioara. Pe 22 decembrie, Dumitru Secăreanu a apelat la serviciile firmei câmpulungene Pet Electric Global SP pentru două tipuri de servicii. Primul, de furnizare şi montare de ornamente luminoase sub formă de ţurţuri LED, cinci bucăţi, la un preţ total de 1.700 lei. Al doilea serviciu a avut ca obiect închirierea nacelei cu servant, pentru montarea ghirlandelor luminoase, la preţul de 1.190 lei. 

 

=Tot pe 22 decembrie, şi-a asigurat serviciile firmei specializate în împodobirea zonei centrale a comunei şi primarul Vasile Leau. La Boteni, de câţiva ani, se lucrează cu aceeaşi firmă, şi la iluminatul public, şi la iluminatul de sărbători. SC Amiras C&L Impex SRL, din Târgovişte, a fost angajată, cu trei zile înainte de Crăciun, pentru lucrări la sistemul de iluminat public, fiind vorba, cel mai probabil, despre cele de sezon: montarea şi demontarea ghirlandelor luminoase pe faţade de clădiri şi ramurile pomilor. Preţul contractului atribuit direct operatorului dâmboviţean se ridică la aproximativ 7.600 lei.                  

 

=Ion Băcioiu, liberalul din fruntea administraţiei de la Dragoslavele, dă impresia că vrea un mandat cu ceva mai multă acţiune în materie de investiţii. Pentru care se pregăteşte să ceară bani organismelor finanţatoare. Cea dintâi oportunitate pe care vrea s-o fructifice constă într-o finanţare accesată prin Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale. Dar până să ajungă să solicite fondurile europene, primarul avea nevoie de consultanţă pentru scrierea cererii de finanţare şi implementare a proiectului susţinut financiar prin A.F.I.R. I-o va oferi SC Necogen SRL, din Târgovişte, ale cărei prestaţii vor fi remunerate cu 23.800 lei. Cel mai probabil, angajarea unui consultant pentru pregătirea documentaţiei care va fi depusă la forul finanţator are legătură cu investiţia de „Modernizare şi eficientizare a sistemului de iluminat public, prin montare de aparate de iluminat cu LED-uri, în comuna Dragoslavele”, pe o lungime de 20 de kilometri. La finalul toamnei, Băcioiu a contractat proiectantul studiului de fezabilitate al acestui obiectiv, care a angrenat o cheltuială de 26.180 lei. SICAL SRL, din Ocniţa – Dâmboviţa, va furniza autorităţilor muscelene SF-ul pentru iluminatul public. 

 

=Până la punerea în practică a investiţiei de modernizare şi extindere a infrastructurii de alimentare cu apă în cele şase sate ale Coşeştiului, primarul Nicolae Pană angajează lucrări de reparaţii ale sistemelor, care nu suportă amânare până la reabilitarea capitală. De fiecare dată când a fost nevoie de intervenţii asupra componentelor reţelelor de apă, edilul de la această margine de Muscel a colaborat cu o firmă din Piteşti, Hidro Clorsistem SRL, menţinută şi la cel mai recent contract. 15.142,75 lei este valoarea noului angajament de lucru obţinut de executantul menţionat, pe 14 decembrie, pentru reparaţii ale sistemelor de apă ale satelor Petreşti, Jupâneşti şi Lăpuşani. Intervenţiile comandate de Primăria Coşeşti constau în reparaţie de tablouri de comandă, reparaţie de automate programabile; instalare de soft PLC; înlocuire de convector; probe şi punere în funcţiune.

Cele trei sate, Petreşti, Jupâneşti şi Lăpuşani, sunt incluse, alături de celelalte trei, Păcioiu, Coşeşti şi Leiceşti, într-un proiect de reabilitare, modernizare şi extindere a sistemului de alimentare cu apă, estimat, înainte de ţinerea licitaţiei, la 7.997.384,29 lei. La capătul unei proceduri care a durat trei luni, pe care au accesat-o Pancor Construcţii Speciale SRL, din Piteşti, înscrisă la licitaţie împreună cu doi subcontractanţi, Geofor Divert SRL, din Ştefăneşti, şi Electroprecizia A.G. SRL, din Săcele, şi o asociere de SRL-uri din Piatra Neamţ, câştigător a fost declarat constructorul piteştean. Autorităţile de la Coşeşti au încheiat contractul cu executantul, pe 20 octombrie, la preţul de 7.924.723,73 lei. Cu 72.660,62 lei mai puţin faţă de valoarea de la care a pornit licitaţia.

 

=Adăugăm Coşeşti localităţilor muscelene care au în pregătire investiţia în reţea de gaz. Şi sunt câteva în această perioadă care nădăjduiesc că vor prinde bani europeni pentru înfiinţarea sistemului care îi va scuti pe săteni de povara asigurării proviziilor de lemne. 19.635 lei este cheltuiala efectuată pe 21 decembrie de primarul Nicolae Pană, pentru achiziţia serviciilor de realizare a studiului topo avizat O.C.P.I. 11 kilometri este lungimea reţelei programată a fi înfiinţată la Coşeşti. Studiul comandat va fi realizat de SC Eurocad Global Processing SRL. M.B.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!