4.8 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Spitalul Judeţean va avea un nou corp de clădire

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti va fi extins cu un nou corp de clădire, banii necesari fiind alocaţi de la bugetul Consiliului Judeţean. Devizul de cheltuieli şi detaliile tehnice vor fi aprobate în şedinţa CJ din această săptămână, mai precis pe 28 februarie.
Conform CJ, valoarea totală a lucrărilor va fi de aproximativ 81 milioane lei. Autorităţile au în vedere construcţia unui corp nou de clădire lângă cea existentă, cu subsol, parter şi patru etaje. Aceasta va fi accesibilă de la nivelul solului (parterului) atât prin corpul de clădire existent, cât şi prin două intrări situate pe laturile de vest şi, respectiv, de est ale acesteia. Organizarea secţiilor medicale în acest corp nou de clădire va fi următoarea: la subsol – Anatomie Patologică şi spaţii tehnice, dar şi trei adăposturi civile; la parter – Chirurgie Plastică şi Arşi; la etajul I – Chirurgie Vasculară; la etajul II – bloc operator; la etajele III şi IV Cardiologie. Pe lângă acest proiect, CJ mai are în vedere (cu bani europeni sau de la bugetul de stat) şi extinderea şi modernizarea secţiei de primiri urgenţe, dar şi a ambulatoriului de specialitate (policlinică), inclusiv dotarea acestora cu echipamentele necesare. Săptămâna trecută, CJ a anunţat şi sosirea unor noi medici la secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă. Este vorba de: Georgiana Gălăţanu, specialist Neonatologie, doctor în Medicină, a absolvit cu 10 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova în anul 2005 şi are dublă specializare: Chirurgie Pediatrică şi Neonatologie;
Alexandra Terheci, medic specialist Boli Infecţioase Adulţi, a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova în anul 2014, iar cea mai mare partea a rezidenţiatului a efectuat-o la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova; Ana Maria Urluescu, medic rezident specializarea Cardiologie, a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti în anul 2013, iar în perioada 2014-2019 a fost angajată în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti ca medic rezident în specializarea Cardiologie; Victor Pănuş, medic specialist Radiologie şi Imagistică Medicală, absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti în anul 2007, îşi va desfăşura activitatea în cadrul Laboratorului de Angiografie; Casiana Costea, medic specialist Neurologie, a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti în anul 2013, iar la finalul anului trecut a venit prin transfer de la Spitalul Municipal Curtea de Argeş, este cel mai tânăr medic neurolog care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.
De asemenea, la începutul acestui an au fost încheiate contracte de gărzi cu doi medici pentru specializările Urologie, Gabriel Burtea, şi Ortopedie-Traumatologie, Cristian Marinoiu. În perioada următoare vor fi întreprinse demersurile necesare ocupării prin concurs a posturilor de medici în specializările Anestezie şi Terapie Intensivă, Medicină de Urgenţă şi Ortopedie, precum şi suplimentarea numărului de posturi de medici în cadrul Compartimentului Chirurgie Vasculară. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!