27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

DANIEL OLTEANU, PRIMAR AL COMUNEI MIOARELE DIN PARTEA PARTIDULUI VERDE „SĂ TRECEM PE VERDE PENTRU SCHIMBARE!”

Priorităţile noastre: apă, canalizare, gaze, drumuri, dispensar  

Comuna noastră are nevoie de un suflu nou pentru a deveni ceea ce ne dorim cu toţii. În primul rând, ar trebui să determinăm cine suntem, unde suntem şi ceea ce dorim să devenim. Este necesar să stabilim priorităţi ale lucrărilor: alimentarea cu apă, canalizare, gaze, apoi asfaltarea drumurilor principale, urmând cele secundare. Trebuie să determinăm foarte bine care sunt resursele pe care le avem, pentru a le pune în valoare, astfel încât Mioarele să devină o comună respectată în zona Muscelului. 

Am identificat câteva oportunităţi, printre care turismul şi livezile localităţii, iar aceste resurse trebuie exploatate. Referitor la turism, nu trebuie să uităm că suntem situaţi pe cel mai înalt deal din ţară, lucru care ar trebui să fie mult mai bine pus în valoare, mai ales printr-o promovare oportună, prin dezvoltarea infrastructurii rutiere şi de utilităţi şi prin atragerea unor potenţiali vizitatori, care, ulterior, ar putea să se stabilească în zona noastră pitorească. Privitor la cea de-a două resursă, fructele pe care le produce comuna Mioarele, eu cred ar trebui să nu mai fim doar furnizori de materie primă pentru firme din alte localităţi, ci am putea construi la noi în comună un centru de prelucrare a acestora, care să aducă, pe lângă locurile de muncă, şi beneficiile aferente acestei activităţi.

Un alt domeniu important pe care aş vrea să-l dezvolt în comună este modernizarea asistenţei medicale, prin construirea în satele Măţău şi în Suslăneşti a două dispensare moderne, care să asigure tratamentul şi medicamentaţia locuitorilor comunei, ajutându-i pe aceştia să nu mai parcurgă un drum suficient de lung şi să stea pe la cozi prin Câmpulung, având în vedere că populaţia comunei este îmbătrânită. 

Un obiectiv important pe care mi l-am stabilit este reabilitarea vechiului drum al Târgoviştei, respectiv cel de pe valea Măţăului, care leagă Măţăul de Suslăneşti. Reabilitat, acest drum le-ar da şansa locuitorilor din Suslăneşti să nu mai parcurgă, dus-întors, o distanţă cât până la Piteşti (46 km), pentru a-şi lua o adeverinţă de la Primărie. 

Alimentarea cu apă a comunei abia acum se observă că trebuia făcută cu societatea Edilul Câmpulung. Consider că toate lucrările care au fost efectuate anterior pentru alimentarea cu apă au fost o risipă a puţinilor bani ai comunei. Acest proiect necesar a demonstrat clar acest lucru: s-au risipit nişte bani pe lucrări care s-au dovedit în timp a fi inutile.

În demersul meu sunt susținut de o echipă de profesionişti atât din comună, cât şi din afara acesteia, care este foarte determinată să pună pe harta Muscelului comuna acolo unde îi este locul: o comună dezvoltată şi respectată în zonă!

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!