20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Chiar dacă scorul alegerilor îi va dezamăgi, Florin Oancea, liderul USR PLUS Stoeneşti, îi îndeamnă pe tineri să fie mai implicaţi decât au fost, pentru oameni

Şi la Stoeneşti, USR PLUS acordă tinerilor atenţia meritată. Tinerii aduşi de Florin Oancea, preşedintele Alianţei USR PLUS Stoeneşti, au contribuit, prin prezenţa lor, la reuşita acţiunii electorale a colegei lor de la Câmpulung, Elena Lasconi, care, la sfârşitul săptămânii trecute, l-a primit în oraşul nostru pe Dacian Cioloş. Încheiem prezentarea realizărilor membrilor unei formaţiuni politice noi la Stoeneşti, care, într-un timp scurt, au reuşit să le atragă atenţia politicienilor de meserie prin acţiunile civice întreprinse. „Tinerii Stoeneşteni” au arătat că sunt o voce în localitate, care intenţionează să se facă auzită în Consi-liul Local. Ce-i deosebeşte pe aceşti tineri de liderii vechi, a căror carieră este la apus, sunt gesturile simple făcute pentru concetăţeni, iniţiativa civică şi dorinţa de schimbare nu numai a aspectului comunei, cât mai ales a mentalităţii oamenilor, care trebuie să prindă curaj să-şi dorească mai mult. Iată în continuare două dintre manifestările Grupului de iniţiativă civică „Tinerii Stoeneşteni”, care au hotărât să adere la o organizaţie politică, pentru a putea accede la conducerea localităţii. Consideraţiile îi aparţin lui Florin Oancea, comunicatorul USR PLUS Stoeneşti.

Acţiunea tinerilor în ecologizarea Dâmboviţei! 

„A doua acţiune de implicare a tinerilor în viaţa socială se întâmpla în aprilie 2019. Ca şi la prima acţiune, care s-a desfăşurat de Crăciun, în 2018, a avut o implicare masivă şi de efect la nivel de localitate! Cu ocazia aceasta, dorim să atragem atenţia că încă există această problemă şi încercăm, prin implicarea, nu numai a tinerilor, rezolvarea acestor probleme care persistă la nivelul localităţii Stoeneşti! Sperăm pe viitor, printr-o implicare activă la nivel de administraţie locală (Primărie şi Consiliul Local), să rezolvăm această problemă!”, este încrezător Florin Oancea în disciplinarea unei populaţii nepuse la punct la capitolul respect pentru mediu.  

Încurajaţi tinerii să se implice în viaţa localităţii!

Grupul de iniţiativă civică al tinerilor din Stoeneşti face apel la unitate la nivel local, pentru continuarea activităţilor civice, indiferent de rezultatele alegerilor locale! Ca tinerii să se implice şi pe viitor în comunitatea locală, oamenii trebuie să-i încurajeze, chiar să-i sprijine, nu să-i descurajeze în acţiunile lor, şi sperăm ca aceste evenimente să nu dispară după alegeri, ci scopul demersurilor tinerilor de a schimba mentalitatea să continue şi în anii următori! 

Precizăm că, indiferent de rezultatul acestor alegeri, dorim ca tinerii, dar şi oamenii, indiferent de simpatia politică, să se unească mai mult, atât anul acesta, cât şi anii viitori, în continuarea activităţilor civice, de la evenimentele sportive, evenimente pentru copii, până la cele de întrajutorare a bătrânilor comunei noaste! 

Şi am mai dori o implicare mult mai masivă din partea locuitorilor. În 2018, de Crăciun a fost o implicare masivă din partea tinerilor, care au contribuit cu ce au putut, în vederea ajutorării bătrânilor din localitate. Iar în 2019, de Crăciun, s-a desfăşurat o acţiune foarte reuşită a echipei de fotbal AS Contabilitate Stoeneşti şi a echipei de la biroul firmei de contabilitate Oancea Expert Contab SRL, prin care s-a dorit încurajarea copiilor din localitate! Copiii fiind foarte bucuroşi, în primul rând, pentru efectul de a vedea Moşul pe străzile localităţii! 

Ambele evenimente au avut un impact pozitiv la nivel de comunitate! Ştiu că mulţi tineri vor fi dezamăgiţi după alegeri, deja văd mulţi tineri resemnaţi, dar dimpotrivă, vă propun să fim şi mai uniţi şi mai implicaţi după alegeri, pentru continuarea acestor demersuri civice! Comunitatea nu se schimbă dintr-o dată, ci în timp, trebuie să fim optimişti şi mereu în acţiune. Eu, unul, voi fi mereu optimist şi implicat, indiferent dacă sunt şi perioade mai dificile şi sper să fim cu toţii la fel!”, a conchis Florin Oancea.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!