12.4 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Primarul s-a înhămat la o treabă care trebuia făcută când Primăria a avut angajat pentru aşa ceva: „La cadastru stăm extraordinar de rău, n-avem cadastrat mai nimic. Am avut cadastrist şi n-am făcut”

Din nou a fost nevoie ca aleşii municipali să adopte o hotărâre referitoare la modificarea inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al Câmpulungului, ca urmare a constatării unor diferenţe între conţinutul actelor şi rezultatul măsurătorilor din teren. De data aceasta, „nu bate masa cu casa” la TBC, care, în teren, deţine mai puţin decât în documente. Nu cu mult, dar neconcordanţa ivită în timpul procedurilor presupuse de întocmirea cadastrului a impus rectificarea „averii” municipiului cu suprafaţa corectă, reieşită la recentele măsurători. Astfel de aprobări, precum cea de la sfârşitul lunii septembrie, vor mai apărea la viitoarele şedinţe ale Consiliului Local, deoarece, conform afirmaţiilor primarului Liviu Ţâroiu, Primăria nu are mai nimic cadastrat. Puţin a lipsit ca cei adunaţi la masa dezbaterilor să se întrebe ce-a păzit, în decursul activităţii profesionale, cadastristul instituţiei, de vreme ce municipalitatea este lipsită de documentaţii de o asemenea importanţă, care o împiedică să acceseze finanţări nerambursabile. Aşa cum sunt intenţiile cu imobilele monument istoric ale Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung, clădiri vechi, care se vor degrada mai rău, dacă autorităţile nu obţin degrabă fonduri pentru renovarea lor.

La noile măsurători, TBC-ul are mai puţin   

Proaspăta hotărâre luată de consilierii locali a fost impusă de situaţia faptică existentă la imobilele din strada Lascăr Catargiu, nr.38, situaţie care nu concordă cu ceea ce au aprobat aceştia pe 31 ianuarie 2017. Anul trecut, Legislativul câmpulungean şi-a dat acceptul pentru transmiterea din domeniul public al judeţului Argeş în domeniul public al Municipiului Câmpulung a întregului complex al TBC-ului: construcţiile şi terenurile prevăzute în protocolul de predare-primire din toamna anului 2016. Concomitent cu preluarea în patrimoniul Câmpulungului a unei proprietăţi impresionante, se decidea predarea imobilului în administrare proprie spitalului. În momentul transferului, clădirea şi terenul asupra cărora s-a revenit la şedinţa Consiliului Local, ţinută de curând, figurau cu alte suprafeţe. Mai precis, în Hotărârea de Guvern 867/16.08.2002, modificată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Argeş 150/29.11.2007, cele două pavilioane, Stătescu şi Drăghiceanu, din strada Lascăr Catargiu, nr.38, erau înscrise cu o suprafaţă de teren de 28.000 metri pătraţi şi 625 metri pătraţi, suprafaţă construită. Suprafeţe conform actului de proprietate. După măsurătorile cadastrale dispuse de autorităţile judeţene, în pregătirea transmiterii imobilelor către Câmpulung, au rezultat valori considerabil mărite: 96.668 metri pătraţi – suprafaţa terenului şi 1.208 metri pătraţi – suprafaţa construită.

După preluarea lor, Primăria Câmpulung a procedat la alte măsurători în vederea întocmirii cadastrului TBC-ului. Pe 17 septembrie 2018, când specialiştii s-au deplasat în teren, au constatat dimensiuni mai mici, atât ale construcţiilor, cât şi ale terenului. Nu cu mult, dar suficient încât să fie nevoie de reluarea votului asupra unei norme de nici doi ani. Mai precis, terenul este mai mic cu 403 metri pătraţi, adică are 96.265 metri pătraţi, în această suprafaţă fiind inclus şi pământul de sub clădiri. Suprafaţa construită la sol este şi ea mai redusă, cu 149 metri pătraţi, de la 1.208 metri pătraţi, la 1.059 metri pătraţi.

„Am purces la a face cadastru, pentru că nu era cadastru la Spitalul de Pneumoftiziologie. Şi ne-a ieşit o diferenţă faţă de ceea ce ne-a dat Consiliul Judeţean.”, a explicat Liviu Ţâroiu, la şedinţa din 27 septembrie 2018. Iar cadastrul îi trebuie pentru că: „Vrem să depunem nişte proiecte pe monumente istorice şi trebuie să avem toate documentele. La cadastru stăm extraordinar de rău, n-avem cadastrat mai nimic. Am avut cadastrist şi n-am făcut.”, a lăsat Ţâroiu să se înţeleagă că sub fostul primar „s-a tăiat frunză la câini” (şi) în acest domeniu. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!