1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

La Capu Piscului, toamna trecută, a trebuit înlocuită pompa de apă, care a cedat

Toamna trecută, autorităţile de la Godeni au întâmpinat o defecţiune serioasă la reţeaua de alimentare cu apă în satul Capu Piscului, ca urmare a cedării pompei de apă. S-a încercat o reparaţie a sistemului avariat, însă costurile erau cât valoarea unei pompe noi. La finele lunii octombrie 2016, a fost nevoie de identificarea unei surse financiare de susţinere a acestei lucrări urgente, sens în care a fost rectificat bugetul local cu 9.000 de lei. La Coteşti, în ce situaţie este?, a cerut să fie informat consilierul Constantin Dorcioman. „Toată instalaţia este dusă la uscat, pentru că rezervorul hidroforului s-a rupt şi s-a inundat camera pompelor.”, a descris cele întâmplate primarul. „Am cerut să monteze toată instalaţia afară, panoul electric de comandă.”, a completat viceprimarul Dorel Rumînescu.    

Legat de satul Coteşti, consilierul local Ion Livezeanu a sesizat, în urmă cu trei luni, două chestiuni: montarea de hidranţi la Coteşti şi instalaţia de apă dată în funcţiune fără hidranţi. „Acum nu se mai poate, aşa se cere, dar, atunci când s-a dat în folosinţă alimentarea cu apă la Coteşti, a fost corect.”, i s-a răspuns din partea Executivului. Şi o ultimă doleanţă legată de reţeaua de apă, tot a lui Ion Livezeanu: „La capăt de linie, la Coteşti, la reţeaua de apă, când se întâmplă o avarie, avem apa roşie la capăt. Să se facă o scurgere.”, a fost recomandarea acestuia. 

Întrebat dacă s-a făcut analiza apei în comună, Ion Pădureanu a răspuns afirmativ şi, mai mult decât atât, a rezultat că apa este potabilă în cazul mai multor fântâni. Ion Aldea a sugerat, aproape de sfârşitul toamnei, să fie dusă o maşină de refuz de ciur, ca să nu mai intre apa în cele trei puţuri din satul Malu, deşi normal era să se toarne beton.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!