1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Până la Paşti, va fi stabilizată alunecarea solului pe Richard

După doi ani, în care locuitorii străzii Richard au fost izolaţi de restul municipiului, lucrările de stabilizare a şoselei au ajuns aproape la jumătate. Drumul a luat-o la vale în 2015, la scurt timp după ce a fost încheiată investiţia de asfaltare, făcută de un constructor care a încasat pentru lucrare câteva zeci de miliarde de lei vechi. Bineînţeles, vinovată a fost găsită Natura, prin izvoarele subterane care au măcinat baza străzii, care, într-un final, a ajuns în râpa formată sub ea.

Locuitorii din zona din spatele Pieţei Centrale au făcut nenumărate solicitări la administraţia locală să le remedieze strada, chiar şi prin intermediul internetului, dar „minunea” s-a întâmplat la finele anului trecut. În decembrie 2016, firma Maristar Com SRL, din Lunguleţu, Dâmboviţa, s-a apucat de lucrările de „Stabilizare a alunecării de teren şi punerea în siguranţă a corpului drumului pe strada Richard, km 0+625-km0+665”. Asta după ce a câştigat licitaţia lansată de Primăria Câmpulung, pentru suma de 1.176.314 lei, fără TVA, faţă de cât estimase proiectantul, 1.416.666 lei, fără TVA. După ce, pe 28 noiembrie 2016, a fost emisă de către Primărie autorizaţia de construire, valabilă 12 luni, constructorul a început organizarea şantierului pe 8 decembrie 2016. Chiar dacă pe panoul, care semnalizează că în zonă sunt lucrări, este menţionată, ca dată de finalizare a investiţiei, 7 decembrie 2017, reprezentanţii firmei constructoare ne-au spus că vor să termine înainte de Paşti, adică până pe 15 aprilie 2017. Ieri, muncitorii erau la treabă, zidul de susţinere fiind făcut în proporţie de 40%. Înainte să se apuce de consolidarea străzii, au făcut-o pe cea a malului, prin amplasarea mai multor gabioane la baza alunecării. După ce termină peretele de susţinere, golul format va fi umplut cu balast, iar apoi va fi turnat asfaltul.

După ce, prin intermediul Facebook-ului, Gelentina Micudă a făcut nenumărate sesizări, solicitând celor din conducerea Primăriei să le reabiliteze strada, femeia a lansat, de curând, şi un mesaj de mulţumire. „Poate că am fost cam acidă în postările mele legate de drum, dar mă durea sufletul când vedeam cum se deteriora pe zi ce trecea. Eram datoare cu mii de mulţumiri Primăriei pentru cel mai frumos cadou pe care l-am primit de sărbătorile de iarnă, repararea drumului.” Ca să convingă internauţii, locuitoarea de pe Richard a postat şi un filmuleţ cu stadiul operaţiunii de reabilitare. „În filmuleţ veţi vedea cum se lucrează cu adevărat la consolidarea drumului, nu cum, în urmă cu un an, unde totul a fost o pierdere de bani şi timp, unde totul a fost făcut de mântuială, acolo unde trebuia cu adevărat să se lucreze cu cap, dar acum nu mai contează, a rămas de domeniul trecutului… Încă o dată, păcat de banii pierduţi. Acum, noua conducere a Primăriei ne-a demonstrat că şi dânşii au suflet, se gândesc şi la problemele noastre. S-au implicat în foarte multe, inclusiv ca  această stradă a municipiului Câmpulung să poată fi circulată în condiţii normale. Până şi stâlpul de curent a fost luat în calcul şi, atunci, ce le-aş mai putea reproşa acestor oameni? Nimic, doar să le mulţumesc de fiecare dată când am ocazia. Mulţumirile le fac în numele meu şi al vecinilor mei. Încă o dată, mii şi mii de mulţumiri! Sunteţi nişte oameni deosebiţi, care vă gândiţi şi la semenii dumneavoastră. Vă urăm să aveţi viaţă lungă acolo şi tot timpul să puteţi face numai bine! Cred că, semănând bine, culegeţi bine şi pentru dumneavoastră!”, a încheiat Gelentina Micudă. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!