11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Marius Simerea a furat şi de la Loteria Română

Un muscelean, cunoscut de poliţişti din cauza furturilor mărunte date prin Câmpulung, a fost condamnat din nou, la începutul lunii martie, pentru mai multe infracţiuni, de furt calificat, furt şi tentativă la furt calificat. La începutul anului trecut, de exemplu, a furat două telefoane mobile dintr-un salon de la Secţia Chirurgie a Spitalului Municipal. Acţiunea în instanţă a demarat în luna octombrie 2015, când rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung nr. 1563/P/2014 a fost admis, Marius Simerea fiind trimis în judecată pentru patru infracţiuni de furt, părţile vătămate fiind Ionela Ciurea, Petrişor Tonghioiu, Cornelia Stoica şi Compania Naţională Loteria Română. 

Doi ani şi opt luni pentru patru infracţiuni de furt

La termenul al patrulea, din 7 martie 2016, Completul 7 Penal s-a pronunţat în acest dosar, după ce, la două dintre ele, s-a amânat din cauza neprezentării inculpatului Marius Simerea, astfel că s-a dispus aducerea lui cu mandat, sarcină care a revenit Postului de Poliţie Poienarii de Muscel. 

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a fost condamnat pentru patru capete de acuzare.

=Pentru săvârşirea infracţiunii de furt, partea vătămată fiind Ionela Ciurea, Marius Simerea a fost condamnat la un an de închisoare şi un an pedeapsa complementară a interzicerii anumitor drepturi (dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat).

=Tânărul a mai primit 10 luni de închisoare pentru tentativa la infracţiunea de furt calificat, Petrişor Tonghioiu fiind cel care a fost partea vătămată, plus că, timp de un an, i-au fost interzise mai multe drepturi.

=Un an şi două luni de închisoare a fost pedeapsa pentru Marius Simerea pentru furt de la Compania Naţională „Loteria Română” SA, plus că dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat i-au fost suspendate pentru un an şi patru luni.

=Pentru infracţiunea de furt calificat, păgubita fiind Cornelia Stoica, inculpatul Marius Simerea a primit pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare şi un an şi şase luni, pedeapsa interzicerii drepturilor enumerate mai sus. 

În final, Marius Simerea va trebui să facă puşcărie doi ani şi opt luni, pedeapsă care a pornit de la un an şi patru luni (cea mai mare dintre cele patru), la care s-a adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse şi încă patru luni, cât mai avea de executat dintr-o condamnare anterioară. Aceeaşi sentinţă i-a stabilit şi pedeapsa complementară rezultată, de un an şi şase luni, constând în interzicerea unor drepturi. 

Simerea trebuie să plătească despăgubiri civile Loteriei Române

Marius Simerea a fost obligat, prin Hotărârea 43 din 7 martie 2016, a Judecătoriei Câmpulung, să plătească Companiei Naţionale „Loteria Română” SA – Depozitul loto DVC 03 Câmpulung, suma de 343,48 lei, despăgubiri civile. Celelalte persoane păgubite, Ionela Ciurea şi Petrişor Tonghioiu, nu s-au constituit părţi civile şi Cornelia Stoica a renunţat la cererea privind despăgubirile civile. 

Simerea mai trebuie să plătească încă 600 de lei, cheltuieli judiciare către stat, cheltuielile prilejuite de onorariul apărătorului din oficiu urmând să fie achitate din fondurile Ministerului Justiţiei.  Cum hotărârea nu a fost definitivă, Marius Simerea a contestat cele stabilite de Judecătoria Câmpulung la Curtea de Apel Piteşti, termenul fiind fixat pentru data de 8 iunie 2016. Mircea Simionescu

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!