2 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Tânăr din Dârmăneşti, condamnat după ce a accidentat o femeie

Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat în dosarul în care a fost judecat un tânăr din Dârmăneşti, care a accidentat cu maşina o femeie, la Mihăeşti. Alexandrina Nae, din Bascov, a fost victima unui accident rutier petrecut la începutul lunii noiembrie 2012, pe DN 73, în comuna Mihăeşti. Femeia a ajuns în stare gravă la spital, după ce a suferit mai multe fracturi, fiind lovită de o maşină în timp ce traversa strada. Alexandrina Nea venise în vizită la fiica sa, la Mihăeşti, iar după ce a coborât din maxi-taxi ce o adusese de la Piteşti, a vrut să treacă strada, însă a fost surprinsă şi izbită în plin de un Cielo condus de Dragoş Constantin Drăghiceanu, din Dârmăneşti. Şoferul le-a spus poliţiştilor că nu a observat la timp victima. Femeia accidentată a ajuns cu o ambulanţă la Spitalul Municipal Câmpulung, unde s-a constatat că are fracturi deschise la picioare, dar şi la mâna dreaptă, plus alte traumatisme. După ce a fost stabilizată, de la Câmpulung, a fost mutată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş, iar de aici a ajuns într-un final la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

În baza rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, Dragoş Constantin Drăghiceanu a fost trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă. După şase termene derulate de-a lungul unei jumătăţi de an, Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat în acest caz, în care s-au constituit părţi civile cele trei unităţi sanitare: Spitalul Municipal Câmpulung, Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş şi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Pe 8 martie, Dragoş Constantin Drăghiceanu a fost condamnat la 135 de zile amendă, urmând ca să achite amenda penală de 6.750 lei (câte 50 de lei cuantumul unei zile amendă). Completul 9 Penal i-a atras atenţia bărbatului că dacă nu execută pedeapsa amenzii, parţial sau total, se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile de închisoare. 

Pe lângă acţiunea penală, dosarul a avut şi una civilă, în cadrul căreia partea responsabilă civilmente, Carpatica SA, a fost obligată să plătească părţii vătămate, Alexandrina Nae, suma de 117.370,75 lei, reprezentând despăgubiri civile, din care 17.370,75 lei, proporţional cu culpa lui Dragoş Constantin Drăghiceanu, daune materiale, şi 100.000 lei, daune morale. Tot Carpatica SA a fost pusă să plătească celor trei spitale cheltuielile de spitalizare rezultate după ce a fost tratată Alexandrina Nae. Spitalul Municipal Câmpulung va primi 485,61 lei; Spitalul de Urgenţă Piteşti, suma de 13.585,89 lei; iar Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, 59.789,87 lei. 

Pe latura civilă, magistraţii i-au impus lui Dragoş Constantin Drăghiceanu să plătească cheltuielile judiciare către stat, în sumă de 440 lei, dar şi 5.181,50 lei (proporţional cu culpa inculpatului), reprezentând cheltuieli judiciare către partea civilă Alexandrina Nae. 

Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!