13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Şoseaua Naţională, blocată de zecile de persoane, puse pe drumuri pentru subvenţiile APIA

Muscelenii care încearcă anul acesta să obţină subvenţii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură trebuie să stea bine cu nervii. Oamenii au parte de cozi interminabile, nervi întinşi la maximum şi zeci de drumuri între Primărie şi centrul APIA Câmpulung. Solicitanţii spun că li se cer prea multe documente, iar cei mai mulţi dintre ei sunt prea bătrâni ca să reziste atâtor drumuri. Şi primarii din localităţile arondate susţin că volumul de muncă din instituţie a crescut considerabil în această perioadă, unităţile fiind luate cu asalt de cei care au nevoie de documente justificative pentru subvenţiile de la APIA.
Începând cu 26 mai 2015, de când a debutat perioada de primire a cererilor, în zona sediului APIA Câmpulung, care funcţionează lângă Liceul Tehnologic Auto, pe Şoseaua Naţională, în fiecare zi, sunt zeci de maşini înşirate pe ambele sensuri de mers, pe mai multe sute de metri, parcarea amenajată lângă clădire fiind neîncăpătoare. Fermierii care, în această perioadă, îşi depun cererile unice pentru plata pe suprafaţă, trebuie să se prezinte la APIA cu toate documentele necesare care dovedesc utilizarea legală a terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conţin zone de interes ecologic, precum şi a animalelor. Documentele trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată şi trebuie să fie valabile cel puţin până la data de 1 decembrie 2015.
O veste bună pentru fermieri a venit de la ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a anunţat că termenul pentru depunerea cererilor unice pentru plăţile pe suprafaţă se va prelungi cu 25 de zile lucrătoare. Prin urmare, cererile vor putea fi depuse la sediul APIA Câmpulung şi după data de 15 iunie 2015, însă cei care vor depăşi acest termen vor fi obligaţi să plătească penalităţi de unu la sută pe zi. Pentru a evita această situaţie, la APIA Câmpulung s-a lucrat la foc continuu, funcţionarii agenţiei fiind prezenţi la muncă şi în zilele de sâmbătă şi duminică, când fermierii au putut prezenta cererile unice. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!