5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

La Colegiul Prefectural de la Câmpulung, Inspectorul şef al ISU Argeş, colonelul Liviu Popescu, a anunţat că se pensionează

La Colegiul Prefectural de la sfârşitul lunii mai 2016, colonelul Ion Popa, atunci şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, a anunţat că, începând cu 1 iunie, va fi „tânăr pensionar”, la conducerea instituţiei fiind numit, ca interimar, colonelul Liviu Popescu, până atunci adjunctul colonelului Popa. După acelaşi model, împuternicit inspector şef al ISU Argeş, colonelul Liviu Popescu, şi-a anunţat trecerea în rezervă, prin pensionare, la întâlnirea de la Câmpulung, din 29 septembrie 2016, a Colegiului Prefectural. Colonelul Liviu Popescu, în vârstă de 51 de ani, a stat la cârma ISU Argeş cinci luni, fiind secondat de împuternicit prim adjunct, maiorul Bogdan Olar, şi împuternicit adjunct, colonel Virgil Toma.

Încă de la debutul şedinţei de la Câmpulung, prefectul Cristian Soare a anunţat momentul emoţionant. „Comandantul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Liviu Popescu, şi-a depus documentele, pentru ca, începând cu data de 1 octombrie, să treacă în rezervă. Este un moment aparte. Vă mărturisesc că a fost un om minunat în aceste luni în care am lucrat direct cu domnia sa. Este adevărat că am avut multe evenimente, s-a întâmplat să fie aşa. De două ori a fost activat şi planul roşu de intervenţie. În mod special, ţin să vă felicit, domnule comandant, aveţi tot respectul nostru, al Instituţiei Prefectului, sunt convins că şi al celorlalţi colegi care au fost alături de dumneavoastră – şi dumneavoastră aţi fost alături de ei – vă felicit şi vă doresc tot binele din lume.”, au fost urările transmise de prefect. Pe lângă acestea, Cristian Soare l-a invitat pe colonelul Liviu Popescu să participe în continuare la întâlnirile organizate de Prefectură, în calitate de invitat, mai ales că Instituţia Prefectului a avut nevoie şi a beneficiat de profesionalismul şi experienţa militarului. 

După o carieră de 33 de ani, conducătorul interimar al pompierilor argeşeni, colonelul Liviu Popescu iese la pensie. Între anii 1987 şi 1993, a fost comandant de pluton la Batalionul 49 Protecţie NBC Piteşti, iar din 1993 şi până în 1995, ofiţer IV organizare-mobilizare şi evidenţa gradaţi-soldaţi, şi din 1995-1998, ofiţer IV stat major la acelaşi Batalion. În perioada următoare, 1998-2004, a ocupat funcţia de ofiţer specialist II (Protecţie CBRN) la Inspectoratul de Protecţie Civilă Judeţean Argeş (MApN) şi ofiţer specialist II (Protecţie CBRN) la Inspectoratul de Protecţie Civilă Judeţean Argeş. Cinci ani, între 2004 şi 2009, a ocupat postul de şef Serviciu Protecţie Civilă la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al Judeţului Argeş, iar după 2009 şi până când a fost împuternicit inspector şef, la începutul lunii iunie 2016, a fost prim adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al Judeţului Argeş.

În faţa invitaţilor, emoţionat, inspectorul şef a spus: „Am luat o decizie personală, pe care nu aş dori s-o comentez, am analizat bunele şi mai puţin bunele, iar rezultatul final a fost acela că decizia mea se va concretiza începând cu data de 1 octombrie 2016, privind trecerea în rezervă. Acest lucru nu înseamnă că voi rămâne de-o parte de fenomenul Situaţiilor de Urgenţă, de activitatea de Protecţie Civilă, de a-mi oferi suportul şi expertiza în aceste domenii ale societăţii civile. Înseamnă că voi activa din altă poziţie, aceea de civil. Ca militar, consider că 33 de ani de carieră militară sunt de ajuns. Am început activitatea în 26 octombrie 1983, când am fost încorporat ca militar în termen şi am avut o activitate parcursă treaptă cu treaptă, activând atât în Ministerul Apărării Naţionale, cât şi în Ministerul Afacerilor Interne. Am avut această onoare şi acest privilegiu şi vă mulţumesc tuturor pentru faptul că aţi fost şi sunteţi alături de instituţia pe care o reprezint. Ştiu că aşteptările sunt mari şi sunt normale şi mai ştiu că numai împreună putem menţine acest judeţ frumos, frumuseţe dată şi de natură, dar şi de oameni, acolo unde îi este locul la nivel naţional. Vă asigur că echipa managerială tânără, care va prelua destinele acestei instituţii, va face tot ce este posibil, astfel încât să nu vă înşele aşteptările. Sunt convins că lucrurile vor merge la fel de bine cu orice alt comandant care va veni la cârma instituţiei. Vă mulţumesc, sunt onorat că am avut prilejul de a mă adresa dumneavoastră.”

Începând de luna aceasta, conducerea ISU Argeş va fi una interimară şi va fi asigurată de maiorul Bogdan Olar, în calitate de împuternicit inspector şef, prim adjunctul său fiind maiorul Cristian Bărbulescu şi adjunct, colonelul Virgil Toma. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!