18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Maraton de vaccinare la centrul de la Policlinică

Din cauza creşterii foarte mare a numărului celor care se infectează cu coronavirus, dar şi a celor care-şi pierd viaţa, argeşenii şi muscelenii s-au decis să se vaccineze. La finele săptămânii trecute, la punctele amplasate în târgurile de la Lereşti şi Stâlpeni au fost cozi, la fel şi la centrul de la Policlinica Câmpulung. În fiecare zi a acestei săptămâni, zeci de musceleni au ales să se vaccineze la Câmpulung, motiv pentru care, în parcarea din spatele Policlinicii, pe unde se intră la centru, au fost amplasate garduri, care ordonează într-un fel coada formată. Dar, aşa cum ne-a spus medicul Ioana Vlădoiu, coordonatoarea centrului de vaccinare de la Câmpulung, oamenii şi-au aşteptat răbdători rândul şi au respectat măsurile de distanţare impuse.
Mai nou, s-a luat decizia ca de miercuri, 27 octombrie, programul centrului de vaccinare de la Câmpulung să fie prelungit, astfel, va fi între orele 8.00 şi 20.00. Iar în week-end, va fi un maraton de vaccinare aici, care începe sâmbătă, 30 octombrie, la ora 8.00, şi se termină duminică, 31 octombrie, la ora 20.00, non stop. Cei care vor să se imunizeze în acest interval trebuie să-şi facă declaraţie pe propria răspundere în care să treacă că merg la vaccinare.
„Creşterea alarmantă a numărului de cazuri de la nivelul judeţului Argeş a fost extrem de vizibilă şi în mediul rural. Acesta este motivul pentru care, împreună cu DSP Argeş, reprezentanţi ai cadrelor medicale şi primari ai unităţilor administrativ-teritoriale, am luat decizia ca maratonul vaccinării din acest weekend să înceapă de joi, 28 octombrie, în mediul rural (Căldăraru şi Băiculeşti), urmând să continue şi în oraşele argeşene, astfel:
-Vineri, 29 octombrie: Căminul de bătrâni din Călineşti – doar pentru cei care sunt îngrijiţi în acest centru.
-Sâmbătă, 30 octombrie: în comunele Albeştii de Argeş şi Vedea, Centrul de Asistenţă şi Îngrijire Bascovele.
-Duminică, 31 octombrie: în municipiile Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş şi comunele Stolnici, Hârtieşti, Ciofrângeni, Domneşti.
Centrele de vaccinare din judeţ funcţionează zilnic conform programului obişnuit.
Este momentul să fim solidari! Le transmit tuturor celor care se gândesc să se vaccineze că o pot face, fără teamă şi fără inconveniente referitoare la deplasări sau timp de aşteptare. Primarilor, indiferent de apartenenţa lor politica, le spun că este momentul să fim solidari! Nu există niciun fel de miză politică, suntem toţi datori să facem tot posibilul să intensificăm campania de vaccinare! Împreună reuşim! ArgeşulSeVaccinează!”, este mesajul prefectului Radu Perianu.
Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!