1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Felicia Maria Ciobanu, premiată la Festivalul Naţional de Creaţie „Ana Blandiana”

Şcoala „Oprea D. Iorgulescu” şi Câmpulungul au un motiv de mândrie graţie performanţei unei eleve extrem de talentate, care se numără printre premianţii Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare „Ana Blandiana”, ediţia a IV-a, desfăşurat recent la Brăila. Felicia Maria Ciobanu, elevă în clasa a VIII-a la instituţia de învăţământ amintită, a obţinut menţiune la secţiunea „Proză – gimnaziu”, din cele patru ale festivalului: Creaţie literară; Critică / Analiză literară / Traduceri; Recitare; Interpretare Folk. Ce este remarcabil la performanţa elevei pregătite de prof. Gabriela Horobeanu, în afară de lucrarea excepţională cu care a intrat în concurs şi a câştigat un premiu, este faptul că a fost singura argeşeancă premiată la secţiunea la care a participat. Din cele 92 de premii şi menţiuni acordate, doar două au fost aduse în Argeş. Felicia Maria Ciobanu a fost câştigătoarea unuia dintre ele, făcând onoarea Câmpulungului de a figura pe lista celor 29 de judeţe din care au provenit laureaţii festivalului. Celălalt premiu ajuns în Argeş i se datorează unei eleve din Piteşti, recompensată la secţiunea “Poezie – gimnaziu”. Invitaţii de onoare ai evenimentului au fost scriitorii Ana Blandiana, Romulus Rusan şi Nicolae Băciuţ.
 

1.252 de elevi de şcoală generală şi liceu au aspirat la un premiu

Pentru a înţelege amploarea Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare „Ana Blandiana” şi importanţa premiului acordat elevei din Câmpulung, facem precizarea că 1.252 de copii de şcoală generală şi liceu din 36 de judeţe ale ţării şi-au dorit să figureze printre câştigătorii celei de-a patra ediţii a evenimentului. Meritul organizării manifestării culturale îi revine Şcolii Gimnaziale „Constantin Sandu Aldea” din Brăila, care a avut ca parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, Asociaţia Culturală „Ars Poetica”, Muzeul Brăilei „Carol I”, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Mureş, Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati”, cărora li s-au alăturat şi alte unităţi de învăţământ. Festivalul cu tematica „Vârstele poetice ale anotimpurilor” s-a desfăşurat sub auspiciile a două nume mari ale literaturii universale: Ana Blandiana şi Rainer Maria Rilke. 
Creaţia Feliciei Maria Ciobanu, intitulată „Copilul din anotimpuri”, s-a aflat printre cele 92 recompensate cu un premiu de comisia care a analizat lucrările expediate. Studiind lista premianţilor afişată pe site-ul Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare „Ana Blandiana”, aflăm care sunt cele 29 de judeţe care i-au „livrat” pe cei 92 de câştigători (în ordine alfabetică): Alba, Argeş (două premii), Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Brăila, Bucureşti, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea. 
Marele Premiu i-a revenit unei eleve din clasa a X-a de la Liceul Pedagogic „Carmen Silva” Timişoara, câştigătoare la secţiunea „Poezie – liceu”. Creaţiile elevilor care au atras atenţia comisiei de evaluare au fost publicate în patru antologii: „Copilul din anotimpuri”, „Dincolo de anotimpuri”, „Vârsta anotimpurilor” şi „Ana Blandiana – octombrie, noiembrie, decembrie”. În acest fel, am avut plăcerea de a lectura lucrarea Feliciei Maria Ciobanu, o lucrare interesantă, profundă, matură, care o plasează pe autoare mult peste nivelul clasei a VIII-a. (sursa foto. facebook)

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!