Festivitatea oficială a Zilelor Municipiului Câmpulung a reprezentat un prilej pentru Generaţia 1983 a Colegiului Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung, pentru a organiza cea de-a cincea ediţie a „Bursei seniorilor”. În faţa tuturor celor prezenţi, reprezentanţi ai generaţiei ’83 au premiat excelenţa în educaţie şi învăţătură, rezultatele deosebite la activităţile şcolare şi extraşcolare ale elevilor de la „Dinicu Golescu”.
Acum cinci ani, la Câmpulung, un grup de oameni au iniţiat un frumos eveniment dedicat elevilor. Este vorba despre Generaţia 1983 de la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, generaţie care a făcut o tradiţie în a-i premia pe elevii instituţiei de învăţământ cu rezultate excepţionale. La Restaurantul „Ciobănaşu”, acolo unde a avut loc festivitatea oficială a Zilelor Municipiului Câmpulung, şi membrii acestui grup intitulat Generaţia 1983 au creat un moment emoţionant, dar mai ales de apreciat, asta pentru că, de cinci ani, se străduiesc să îi premieze, prin fonduri proprii, pe câţiva copii cu rezultate excepţionale la învăţătură.
“Încep prin a mulţumi în numele colegilor generaţiei mele pentru posibilitatea pe care le-o daţi de a prezenta rezultatul iniţiativei noastre intitulată “Bursa seniorilor”. Născută acum patru ani, deci suntem la a cincia ediţie, din eforturile unui grup de absolvenţi ai promoţiei 1983 în Liceul „Dinicu Golescu”, „Bursa seniorilor” îşi propune să-i premieze pe câţiva dintre elevii liceului înscrişi la concursul nostru. Pentru a populariza iniţiativa şi a face posibilă înscrierea în concurs a elevilor de la CNDG, a fost creat un site pe internet. Ca şi anii trecuţi, înscrierea la concurs a fost liberă. Un număr de 13 participanţi au aplicat online. Aproape 30 de juraţi din întreaga lume, absolvenţi ai promoţiei 1983, şi-au exprimat părerile, evaluând atent formularele completate de participanţi. Anul acesta, calitatea a fost excepţională. Stabilirea câştigătorilor nu a fost simplă, acest lucru ne motivează şi pentru anii ce vor veni. Fondurile de premiere sunt complet private. Ele nu afectează bugetul public şi alegerea câştigătorilor. A fost făcută în spiritul regulilor”, a transmis în deschiderea premierii Sorin Deaconu, unul dintre absolvenţii promoţiei ’83. În urma înscrierilor la această bursă, membrii generaţiei care a absolvit acum 35 de ani au ales să acorde şi în acest an trei premii, plus unul special.
Premiul III în valoare de 500 de lei a fost acordat de Ion Moise, unul dintre absolvenţii generaţiei. „Vă mulţumim pentru că ne-aţi dat prilejul de a fi împreună. Premiul îl câştigă domnişoara Andreea Nicoleta Duţulescu. Pentru început, vă spun că Andreea este foarte modestă. Unul dintre punctele pe care trebuie să le treacă în formularul nostru este despre fapte şi comportamente remarcabile şi ea a spus că nu crede că are, dar noi am crezut! Trebuie să precizăm faptul că este a doua oară când primeşte un premiu de la noi şi ea va trece într-o altă categorie de la anul, va fi studentă, va face Automatică, îi dorim mult succes.”, a transmis Ion Moise.
Premiul II, în valoare de 1.000 de lei a fost acordat de un alt fost absolvent din anul 1983, Liviu Piţigoi, care a ţinut să-şi descrie elevul care a câştigat. „Şi eu mulţumesc în numele meu şi al generaţiei noastre tuturor celor care au făcut posibil ca acest eveniment să aibă loc şi, în special, copiilor din Colegiul „Dinicu Golescu”. Recunosc că am ceva emoţii. Câştigătorul are 17 ani, îşi doreşte să ajungă medic şi are o inimă pe care toţi ar trebui să o îngrijim. Tot în inima ei, ea spune că apar aurorele boreale, dar eu cred că aurorele boreale sunt ea şi tinerii prezenţi la această manifestare. Ea este Roxana Elena Busioc”., a descris Liviu Piţigoi.
Vizibil emoţionată, tânăra elevă le-a mulţumit pentru premiul acordat şi a împărţit o mare dorinţă a sa, cu cei din jur. “Nu ştiu ce cuvinte să îmi găsesc în momentul acesta, sunt foarte emoţionată, sunt fericită să fiu aici, mi se pare minunat ce faceţi! Aş vrea ca, într-o bună zi, să pot să mă întorc şi eu în oraşul meu şi să fac acelaşi lucru pentru nişte copii care chiar îşi dau silinţa.”, a transmis eleva Roxana Busioc.
Premiul I, în valoare de 1.500 de lei, i-a fost dăruit elevului Binică Nicolae. Elevul a fost prezentat şi premiat de Isabela Binder. “Vă mulţumesc şi eu pentru faptul că ne-aţi permis să realizăm acest eveniment. Premiul I este decernat elevului Binică Nicolae pentru realizările lui din timpul aceştui an şcolar, implicarea lui în proiecte, în activităţile şcolare şi extraşcolare şi pentru că este foarte talentat a continuat cu pianul şi cu vioara, nu a ezitat să participe de câte ori a fost solicitat.”
La fel ca eleva dinainte, elevul Binică a transmis şi el câteva cuvinte: “Vreau să vă mulţumesc. Îmi doresc să studiez în străinătate şi să mă întorc în România, să aduc cunoştinţele pe care le dobândesc acolo”.
În fiecare an, există şi un premiu special,, de data aceasta, în valoare de 1500 de lei, dedicat memoriei profesoarei de Limba Română a Generaţiei 1983.
Cristina Badea, o altă absolventă a acestei promoţii, a descris câştigătoarea premiului special şi a citit o parte din povestea publicată de aceasta, numele ei fiind Ambruş Alexia Ioana, din clasa a X-a B, lucru ce i-a determinat pe juraţi să facă alegerea potrivită în decernarea premiului. “Când mă plimb printre mese la Cantina Săracilor sau mă joc cu o fetiţă care tot ce are mai de preţ sunt un mango şi cărţile ei rupte adunate şi ţinute la loc sfânt, se întâmplă ceva magic. Eu dispar, nu mai exist, pentru câteva ore, minute, trăiesc, respir şi mă mişc doar pentru cei care au nevoie de sprijinul meu, pentru cei pe care nu îi pot dezamăgi. Acest sentiment este foarte greu de explicat. Trebuie doar trăit.”, aceasta este o frază a tinerei câştigătoare, citită de Cristina Badea.
Concursul “Bursa seniorilor” este organizat de absolvenţii Colegiului Naţional “Dinicu Golescu”, promoţia 1983, şi se adresează elevilor claselor IX-XII de la instituţia de învăţământ menţionată.