13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Patronul tânărului mort electrocutat la Stoeneşti, cercetat pentru ucidere din culpă

La aproape doi ani de la tragicul eveniment de la Stoeneşti, când un tânăr de 30 de ani, Constantin Bălăşoiu, a murit electrocutat în timp ce manevra braţul unei macarale, dosarul penal a ajuns în instanţă, la Judecătoria Câmpulung. În procesul penal s-au constituit părţi civile membrii familiei, soţia, Elena Bălăşoiu, şi cei doi băieţi. Tot ca parte în dosar, dar ca inculpat, este Alin Dănuţ Iarca, angajatorul lui Constantin Bălăşoiu, care este cercetat penal pentru ucidere din culpă. Patronul lui Bălăşoiu riscă să fie condamnat la închisoare de la unu la cinci ani, dacă va fi găsit vinovat. Iarca mai este cercetat şi pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, faptă pedepsită de Codul Penal cu închisoarea de la şase luni la trei ani sau cu amendă. Fiind cercetat pentru mai multe infracţiuni, lui Iarca i se va aplica legea cea mai favorabilă. 
 

A murit electrocutat la doar 30 de ani

Constantin Bălăşoiu, din Stoeneşti, a murit la doar 30 de ani. Bărbatul, tatăl a doi băieţi, era angajat la un depozit de materiale de construcţii din localitate. Pe 1 august 2013, după prânz, Constantin Bălăşoiu a plecat cu autocamionul în satul Stoeneşti, să onoreze o comandă primită la magazin. La destinaţie, a intrat cu autocamionul plin cu materiale de construcţie în curtea unei proprietăţi, unde era o casă în construcţie. Vehiculul pe care îl şofa era prevăzut cu un braţ de macara, iar şoferul s-a pregătit să descarce marfa. A ancorat paleţii cu cărămidă şi a pus în funcţiune macaraua, intenţionând să-i urce pe plafonul casei, unde urma să fie ridicat următorul etaj, pentru a uşura munca constructorilor. În timpul manevrelor, braţul a atins reţeaua de electricitate, iar arcul electric format l-a aruncat la pământ pe şoferul care nu mai dădea semne de viaţă. La Stoeneşti a sosit o ambulanţă şi echipa medicală a încercat zeci de minute resuscitarea victimei. Din păcate, eforturile s-au dovedit zadarnice şi, în cele din urmă, s-a declarat decesul. Pe lângă ancheta demarată de Poliţia Muncipiului Câmpulung, şi ITM Argeş a făcut cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs această faptă. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!