1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Organigrama Primăriei a făcut-o pe şefa de la Resurse Umane să dea în bâlbâială

Unul dintre cei mai importanţi oameni ai Primăriei, Maria Mocanu, şefa Auditului, a avut parte de „săpuneala” unui consilier local de la PNL, al cărui ton şi manieră de adresare, în plenul şedinţei ordinare de la sfârşitul lunii martie, nu pot fi acceptate. Zici că harţa cu Ţâroiu şi Ghinea o mai înţelegi, fiind bărbaţi, care altfel încasează atacurile. Însă, în cazul Mariei Mocanu, în ahtierea de a-şi face imagine, colectiv, adică pe PNL, şi individual, pe persoană fizică, liberalii n-au mai ţinut cont nici că vorbesc cu o doamnă, nici că are o experienţă de viaţă şi profesională peste a lor. Aşadar, mitocănie „tot-teren” la recenta întrunire a aleşilor municipali, având-o ca ţintă, printre altele şi pe lângă alţii, pe şefa Auditului, care a „cutezat” să-şi salveze colega succesoare în funcţie la Compartimentul Resurse Umane. Daniela Elena Bănuţă a fost propulsată, graţie activităţii impecabile desfăşurate la Biroul Stare Civilă, unde a înlocuit-o pe una dintre angajate cât timp s-a aflat în concediu pentru creşterea copilului, pe funcţia de consilier superior la Compartimentul Resurse Umane, condus, o grămadă de ani, de Maria Mocanu. Daniela Bănuţă este soţia lui Gheorghe Bănuţă, instructor la Clubul Copiilor.

Cea care a înlocuit-o pe Maria Mocanu, la şefia Personalului, era pe lângă grila de salariaţi
Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local, din ultima zi a lunii martie, a figurat un proiect de hotărâre care privea modificarea statului de funcţii al aparatului de specialitate al Municipiului Câmpulung. Fiind vorba despre salariaţii Primăriei, se preta prezenţa la şedinţă a şefului Compartimentului Resurse Umane, pentru a lămuri anumite neclarităţi ale consilierilor locali. Numai că Daniela Elena Bănuţă a avut acelaşi rol ca al mobilierului sălii de Consiliu, neputând să furnizeze răspunsurile la întrebările aleşilor. Probabil, ştiind că nu este pregătită să aibă un dialog cu conducătorii municipiului, a venit s-o susţină auditorul Maria Mocanu, de la care Daniela Bănuţă a preluat ştafeta. Numai că şi-a făcut rău singură, căci, de fiecare dată când încerca să preia povara lămuririlor de pe umerii colegei neştiutoare, era „trântită” serios de cei de la PNL.      
Prima ironie şi-a luat-o de la Iustinian Stănescu, interesat să afle ce este cu „controversatul” Compartiment de Evidenţa Persoanelor de la Poliţia Locală. „Este aprobat în şedinţa din 2011.”, a replicat Maria Mocanu. În 2011, când Stănescu era în Consiliul Local de şapte ani. „Dacă n-am întrebat atunci, îmi daţi voie să întreb acum?”, a pus-o la punct zeflemitor acesta. La “artileria” întrebărilor aleşilor de aceeaşi culoare politică, referitoare la ce face compartimentul, ce fac angajaţii săi şi altele pe care ei trebuiau să le ştie, de vreme ce au aprobat regulamentul după care funcţionează Poliţia Locală, aceeaşi Maria Mocanu a sărit cu explicaţii. „Doamna Mocanu este la Personal sau la Audit?”, i-a retezat elanul Bogdan David. În acel moment, s-a ridicat Daniela Bănuţă, a cărei mină speriată trăda faptul că subiectul îi este străin. „Vorbim cu doamna.”, a stabilit David, sigur pe finalitatea anticipată a dialogului cu responsabila de tot ceea ce înseamnă colectivul Primăriei. „Vorbiţi cu mine, dar în 2011 n-am fost eu în schema respectivă.”, a fost încercarea eşuată a acesteia de a se sustrage de la a răspunde la întrebări, fiind nepregătită.
„Dar vorbim pe organigrama din 2015.”, a replicat David, care n-a scos de la şefa Personalului decât o altă scuză: „N-am schimbat-o eu. Sunt de cinci luni aici.” „Nu contează, doamnă, trebuia să ştiţi.”, a intervenit alt liberal, Constantin Chiţulescu. Într-adevăr, Daniela Bănuţă trebuia să se prezinte brici în faţa aleşilor, mai cu seamă că era vorba despre organigrama din 2015, de care ea răspunde, nu altcineva.
„Dacă-mi permiteţi, nu se modifică faţă de 2011.”, a scos-o din impas Maria Mocanu. Chiar înfruntată permanent de David, care a adoptat o tonalitate necuviincioasă în dialogul cu aceasta, şefa Auditului a continuat lămuririle pe durata lungilor discuţii făcute pe seama grilei de salariaţi. De fiecare dată, liberalul se înfoia la ea: „Dumneavoastră sunteţi la Audit, poate, n-aţi înţeles.” Mustrările sfruntate n-au descurajat-o şi le-a cerut insistent permisiunea de a fi lăsată să explice „traseul” organigramei, care se trimite la Agenţia Funcţionarilor Publici, după care, aprobată de AFP, se întoarce la Primărie. „ştiţi ce se întâmplă, dacă-mi permiteţi?”, a intervenit de pe margine din nou Maria Mocanu, când David a propus retragerea organigramei de pe ordinea de zi. „Nu vă permit, doamnă, că nu sunteţi la Personal.”, a sărit liberalul, dublat de vocea neobrăzată a unui coleg: „Cred că dumneavoastră vă permiteţi singură.”
Atunci, Maria Mocanu a renunţat la a-i mai „lumina”, văzând că n-are cu cine se înţelege. Totuşi, Nicolae Ghinea a căutat să-i facă să accepte că: „Auditul este peste. Auditul are toate cunoştinţele în măsură.” “De ce nu vreţi să ascultaţi o părere autorizată?”, i-a întrebat secretarul, care a înregistrat încă un eşec în încercarea de a deschide nişte minţi încuiate.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!