23.5 C
Campulung Muscel
13/09/2024

La închiderea ediţiei – Consilierii, prea laşi ca să decidă viitorul „Kretzulescu”

Aleşii locali au fost convocaţi ieri, 6 aprilie, într-o şedinţă de îndată, care a avut pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre: „Dezvoltarea infrastructurii turistice a Municipiului Câmpulung prin reabilitarea zonei istorice şi de agrement Complex Kretzulescu”. Adică ar fi trebuit ca aleşii să ia o decizie în ceea ce priveşte proiectul Kretzuklescu, dacă se va continua cu firma ţepară din Alba Iulia şi în ce condiţii. Proiectul de hotărâre a avut trei articole, iar Consiliul Local ar fi trebuit să voteze unul dintre acestea. Fiind o hotărâre crucială pentru municipiul nostru, conducătorii urbei s-au prezentat aşa cum o fac de obicei, total nepregătiţi, iresponsabili şi incapabili de a lua o decizie. Peneliştii se bat cu pumnii în piept că deţin majoritatea în Consiliul Local şi pot să conducă municipiul prin votul lor, numai că au fugit de responsabilitate şi au aruncat-o pe umerii viceprimarului Liviu Ţâroiu, care a văzut proiectul abia pe 4 martie anul acesta. Iată variantele supuse votului Consiliului Local:
=La primul articol s-a propus să se aprobe prelungirea prin act adiţional a contractului cu actualul constructor, în condiţii stricte de penalizare în cazul nerespectării graficului de execuţie şi cu asumarea riscului ca, în caz de nefinalizare a lucrărilor până la 30 noiembrie 2015, să se returneze în totalitate sumele rambursate până la acea data de AM POR.
=Articolul doi, prevedea, la punctul 1, să se aprobe întreruperea demersurilor cu actualul constructor după expirarea termenului de execuţie a contractului de lucrări (respectiv 7 aprilie 2015), actualizarea proiectului pentru lucrările rămase de executat şi demararea unei noi proceduri de achiziţie pentru toate lucrările, cu asumarea riscului ca în caz de nefinalizare a lucrărilor, până la 30 noiembrie 2015, să se returneze în totalitate sumele rambursate până la acea dată de AM POR. La punctul 2 se cerea actualizarea proiectului, pentru care este necesar a se aloca fonduri pentru întocmirea unei noi documentaţii tehnice pe baza proiectului iniţial (planuri, memorii tehnice, liste de cantităţi), din care să se extragă toate referirile la lucrările executate până în prezent. Costuri estimative: 30.000 lei.
=Articolul trei a avut şi el două puncte. La primul, să se aprobe renunţarea la contractul de finanţare şi returnarea sumelor rambursate de AM POR până în prezent. Actualizarea proiectului  pentru lucrările rămase neexecutate, finanţarea din bugetul local sau identificarea altor surse de finanţare pentru finalizarea proiectului şi organizarea unei proceduri de licitaţie pentru lucrările rămase. Punctul doi era acelaşi de la articolul precedent.
Aleşii noştri au fost incapabili să ia o decizie şi a fost nevoie ca şedinţa să se suspende. Niciunul dintre cele trei articole nu a trecut. Au fost consilieri care au venit doar să umple decorul în locul plantelor din sala de şedinţe şi nu au votat nimic. După numărarea voturilor fiecărui articol în parte, s-a dovedit că au existat cazuri în care câte doi-trei aleşi nu au votat nimic. La primul articol au fost 2 voturi pentru, 4 abţineri şi o parte împotrivă, nu se ştie câţi, pentru că au fost consilieri care nu au ridicat mâna deloc. Pentru a votat Emilian David şi Nicolae Dumitrescu. La articolul 2 au fost 9 voturi pentru, 3 împotrivă şi 4 abţineri. Pentru articolul 3 a fost doar Bogdan David, iar restul s-au abţinut. A fost nevoie de o a doua şedinţă de Consiliu Local, după numai o jumătate de oră, ca să nu se ia nicio decizie. Vicele Ţâroiu le-a spus abia la sfârşit că votul era oricum consultativ, pentru că el deja luase o hotărâre şi anume renunţarea la Grup Corint şi organizarea unei noi licitaţii.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!