3.5 C
Campulung Muscel
23/03/2023

City managerul Ioana Marcu: „În doi ani, vom avea un centru de transport ultramodern, la Şcoala 6, care va deservi regiunea Muscel”

  • Fosta Şcoala 6, care va deveni autobaza Câmpulungului, va intra într-un proiect de eficientizare energetică cu bani europeni

În afara programului privind transportul ecologic, în cadrul căruia va deveni autobaza Câmpulungului, fosta Şcoală 6 a fost acceptată, împreună cu Liceul Teoretic „Dan Barbilian”, în programul european E.L.E.N.A., care decontează costurile documentaţiilor de eficientizare energetică. Un fâs!, ar zice contestatarii primăriţei. Nu e chiar aşa, dacă planurile continuă fără impedimente. „Aceste documentaţii, a căror finanţare am obţinut-o prin E.L.E.N.A., le vom depune pentru Programul Operaţional Regional, fără a intra în apel competitiv. Sigur vom obţine finanţarea. Nu există semne de întrebare privind obţinerea finanţării.”, este convinsă Elena Lasconi că va obţine şi fondurile europene pentru lucrarea propriu-zisă. 

Primăria Câmpulung speră să intre şi alţi primari, în afara celui de la Valea Mare, în programul transportului ecologic  

„În doi ani, vom avea un centru de transport ultramodern, care va deservi regiunea Muscel.”, a emis city managerul Ioana Marcu un termen pentru punerea la punct a autobazei Câmpulungului. „În cadrul proiectului finanţat prin PNRR, pentru autobuze electrice şi staţii de încărcare, primul pas va fi demararea unui studiu de fezabilitate, care va avea ca obiectiv proiectarea efectivă a acestor staţii de încărcare. Fiind vorba despre staţii de încărcare de putere mare, va fi nevoie de un punct de transformare la Şcoala nr.6. Tot terenul din spate va fi transformat într-o parcare şi pot fi montate acolo aceste staţii de încărcare. În aceste zile, se va da drumul achiziţiei pentru acest studiu de fezabilitate şi va fi prima cheltuială. În paralel, se va da drumul şi la achiziţia de autobuze şi va dura, nu ştim cât. În doi ani vom avea un centru de transport ultramodern, care va deservi regiunea Muscel. Momentan, parteneriatul este cu Valea Mare, dar când muscelenii vor vedea ce înseamnă un transport de calitate, mai multe comune vor dori să adere.”, a afirmat Ioana Marcu.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!