1.7 C
Campulung Muscel
19/03/2025

Primăria Rucăr a scos la licitaţie contractul pentru masa caldă destinată celor 411 şcolari din comună

Până mâine, 14 martie 2025, ora 15.00, sunt aşteptate ofertele din partea firmelor de profil interesate să livreze masa caldă şcolarilor din Rucăr. Autorităţile locale au publicat, pe 3 martie 2025, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice invitaţia destinată prestatorilor de servicii din domeniul alimentaţiei publice, care au capacitatea să asigure prânzul pentru cei 411 copii care învaţă la grădiniţa şi şcoala din comună.

  • Primăria Rucăr, organizatoarea licitaţiei, nu acceptă hrană rece sub formă de sandvici    

Potrivit autorităţii contractante, achiziţia se realizează în cadrul Programului Naţional „Masa Sănătoasă”, de care beneficiază preşcolarii şi elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Obiectul contractului îl constituie prestarea serviciilor de catering, respectiv pregătirea, prepararea şi livrarea zilnică a mesei calde pentru preşcolarii şi şcolarii Şcolii Gimnaziale “Nae A. Ghica” din Rucăr, în spaţiile special amenajate de beneficiar. Serviciul va fi asigurat de la data semnării contractului de către părţi, pe perioada a 147 de zile din anul şcolar 2025.

Licitaţia porneşte de la o valoare totală estimată de 989.292,12 lei, preţ care a fost calculat astfel: 411 elevi x 147 zile x 13,76 lei/beneficiar = 831.337,92 lei fără TVA. Câştigă oferta care corespunde cel mai bine cerinţei impuse de autoritatea contractantă: cel mai bun raport calitate – preţ.

Ofertantul trebuie să asigure zilnic, de luni până vineri, masa caldă, care se va servi o dată pe zi şi va include: felul I, felul II, pâine şi desert. Prânzul destinat copiilor are la bază variantele orientative de meniu, care includ sugestiile Institutului Naţional de Sănătate Publică: 1.ciorbă de legume; 2.supă de pui cu legume; 3.ciorbă de văcuţă cu legume; 4.legume cu piept de pui/carne slabă de porc la grătar; 5.mâncare de mazăre cu piept de pui/carne slabă de porc/vită; 6.pilaf cu legume şi ficăţei de pui; 7.piure de morcov cu grătar de pui/carne slabă de porc; 8.piure de cartofi, salată cu piept de curcan; 9.mâncare de varză dulce cu friptură la cuptor; 10.ghiveci de legume cu pui/carne slabă de porc; 11.orez cu legume şi pui/carne slabă de porc/vită la tavă; 12.sufleu de broccoli cu brânză; 13.cartofi gratinaţi, salată cu piept de pui la grătar; 14.tocană de legume cu orez brun; 15.piure de cartofi cu sfeclă şi chifteluţe de legume la cuptor; 16.omletă cu legume – ardei, ciuperci, ceapă verde şi brânză telemea; 17.sufleu de conopidă, broccoli şi brânză la cuptor; 18.dovlecel umplut cu brânză la cuptor; 19.ciuperci la cuptor umplute cu brânză, pentru copiii cu vârsta mai mare de 7 ani; 20.macaroane cu brânză; 21.cartofi franţuzeşti, la cuptor, cu brânză şi ou; 22.quinoa cu legume.

Nu se acceptă hrană rece sub formă de sandwich sau similar. Câteva reguli impuse firmelor interesate de acest contract: nu se adaugă aditivi alimentari, conservanţi sau orice alt tip de potenţiatori de arome şi gust; ceapa nu se prăjeşte, ci se înăbuşă cu apă; evitarea asocierii alimentelor din aceeaşi grupă la felurile de mâncare servite; nu se vor permite mâncărurile precum tocături prăjite; mâncarea livrată trebuie gătită în dimineaţa zilei în care se serveşte; fructul poate consta într-un măr, banană, portocală.

  • În caz că sunt depistate nereguli, prestatorul va înlocui prânzul cu altul corespunzător, în decurs de două ore, fără a pretinde plăţi suplimentare

Potrivit modelului de contract pregătit de Primăria Rucăr, care a mai organizat şi anul trecut o achiziţie similară, recepţia hranei se va realiza zilnic de către achizitor prin personalul desemnat. Nu se va distribui hrana fără avizul de însoţire al acesteia. În cazul constatării unor deficienţe în prestarea serviciilor, acestea se comunică imediat în scris prestatorului, iar măsurile de remediere a deficienţelor vor fi stabilite de comun acord.

Personalul administrativ are obligaţia şi dreptul de a urmări şi verifica distribuirea alimentelor pe tot parcursul desfăşurării acestor activităţii. În cazul în care se constată abateri ce pot conduce la consecinţe grave pentru starea de sănătate a copiilor, personalul administrativ va avea dreptul să oprească distribuirea hranei, iar prestatorul va fi obligat să înlocuiască alimentele sau hrana în cauză cu altele corespunzătoare, în decurs de două ore, fără a pretinde plăţi suplimentare pentru aceasta.

Cantităţile constate lipsă în urma verificărilor efectuate vor fi deduse din facturi. În situaţia în care prestatorul nu remediază deficientele constatate de către autoritatea contractantă, se aduce la cunoştinţă în scris prestatorului termenul limită de remediere, iar, în caz contrar, se declanşează procedura de reziliere a contractului, cu toate consecinţele ce decurg din aceasta.

Zilnic, o probă din hrana preparată, de la fiecare meniu servit, va fi păstrată în frigider timp de 48 ore. Hrana va fi verificată obligatoriu de către personalul desemnat de către beneficiar.

Prestatorul are obligaţia de a începe prestarea serviciilor începând cu data de debut a activităţilor afterschool. În cazul în care prestatorul suferă întârzieri şi/sau suportă costuri suplimentare, cauzate în exclusivitate de achizitor, părţile vor stabili de comun acord: prelungirea perioadei de prestare a serviciului şi totalul cheltuielilor aferente, dacă este cazul, care se vor adăuga la preţul contractului.

Sursa foto: Şcoala Gimnazială “Nae A. Ghica” din Rucăr

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!