Astăzi, 7 februarie 2025, primăriţa Elena Lasconi a semnat contractul cu executantul lucrării de renovare energetică a Pavilionului Administrativ al Spitalului Municipal, fosta Maternitate, cum o ştiu câmpulungenii. Procedura de achiziţie, iniţiată în SEAP pe 11 noiembrie 2024, s-a derulat pe parcursul a trei luni şi s-a finalizat cu momentul parafării contractului cu firma care s-a pliat cel mai bine pe condiţia impusă de autoritatea contractantă: cel mai bun raport calitate – preţ. Viosil Instalconstruct SRL, din Bucureşti, este câştigătorul contractului dorit de cinci ofertanţi.
Concurenţii la licitaţia pentru renovarea energetică a Pavilionului Administrativ
Licitaţia a pornit de la o valoare estimată a contractului de 2.614.837,57 lei. Până pe 27 noiembrie 2024 , data limită de înscriere, au manifestat interes pentru invitaţia Primăriei, prin depunerea documentaţiei solicitate, cinci societăţi comerciale înscrise ca ofertanţi unici, trei având alături de ele subcontractanţi. Iată care au fost acestea:
- Grup Primacons SRL (reprezentant Octavian Bălţoi), din Slatina, în calitate de ofertant, participant la procedură împreună cu subcontractantul Rodan Profi Multiserv SRL (reprezentant Costel Cotosman), din Slatina;
- Raf Proiect Construct SRL (reprezentant Florin Gecan), din Piteşti, în calitate de ofertant, înscrisă la procedură alături de subcontractantul Inic SRL (reprezentant Cornel Bivol), din Câmpulung;
- And Secom Intexim SRL (reprezentant Ion Cotescu), din Câmpulung, ofertant, care a cooptat alături de ea subcontractantul Euroexpert Top SSM SRL (reprezentant Anton Valentin Nicolae), din Câmpulung;
- Viosil Instalconstruct SRL (reprezentant Teodor Nicolae), din Bucureşti, ofertant;
- Total Construct Ideal SRL (reprezentant Mircea Radu Nicolaescu), din Piteşti, ofertant.
Compania bucureşteană a câştigat contractul cu un preţ cu peste 800.000 de lei mai mic faţă de valoarea de la licitaţie
După analizarea ofertelor a fost declarată câştigătoare societatea bucureşteană Viosil Instalconstruct SRL, a cărei ofertă s-a cifrat la 1.792.662,62 lei, la o diferenţă de 822.174,95 lei. Termenul de execuţie a lucrării este zece luni.
De la autorul proiectului tehnic, firma Gama Project Investment, din Bucureşti, aflăm că imobilul a fost edificat în anul 1933. Alte referinţe legate de Pavilionul Administrativ: suprafaţa construită la sol – 420 mp; suprafaţa desfăşurată – 1.104 mp; regimul de înălţime – demisol + parter + etaj + mansardă, clădire cu structura de beton armat şi zidărie portantă.
Potrivit specialistului care a lucrat expertiza tehnică, Pavilionul Administrativ se încadrează în clasa de risc seismic Rs III, corespunzătoare construcţiilor care pot prezenta degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranţa structurală, dar la care degradările nestructurale pot fi importante. Din această clasă fac parte clădirile susceptibile de avariere moderată la acţiunea cutremurului de proiectare corespunzător Stării Limită Ultime, care poate pune în pericol siguranţa utilizatorilor. Expertul a concluzionat că nu sunt necesare lucrări de intervenţie structurală.
Prin urmare, investiţia se va limita la reabilitarea faţadelor şi a acoperişului cu sistem termoizolant din vată minerală, schimbarea tâmplăriei exterioare cu profile PVC şi înlocuirea glafurilor existente şi a uşilor de acces în clădire, termoizolarea planşeului din subsol şi realizarea unor instalaţii electrice şi termice eficiente din punct de vedere energetic.