Când consilierul local are chef de muncă pentru indemnizaţia de 1.000 de lei încasată lunar, nu face drame în forul deliberativ al municipiului cu demisii ridicole, care nu impresionează pe nimeni. Înţelegem că starurile Consiliului Local au venit să facă show, nu treabă, în administraţia publică locală, unde mai multă dovadă de seriozitate dau începătorii, care tac şi învaţă. Se află în categoria debutanţilor social-democrata Nicoleta Solomon, desemnată în Consiliile de Administraţie ale Şcolii de Muzică şi Clubului Elevilor. Aceasta a participat deja la primele şedinţe ale C.A. ale unităţilor de învăţământ în care a fost aleasă, şi-a făcut lecţiile şi a adus în faţa colegilor cerinţele culese din timpul dialogului purtat la şcolile respective. Mai spunem că Nicoleta Solomon a acceptat ambele însărcinări fără obiecţii, fără grimase, fără ochi daţi peste cap şi comentarii înţepătoare, cum am auzit la alţii, cărora le-au „mirosit” misiunile încredinţate şi, ca atare, le-au refuzat. Dar aşa este când avem în Consiliul Local vedete, nu oameni dedicaţi comunităţii, fie şi din postura de opozanţi, pe care acest statut nu-i împiedică cu nimic să se remarce în sens pozitiv. Dar trebuie să te ducă mintea ca să reuşeşti să străluceşti într-un Consiliu dominat de oamenii puterii.
- Nicoleta Solomon: „Chiar dacă ele arată frumos pe deasupra, fundaţia este foarte şubredă şi riscul de prăbuşire este foarte mare”
Aflată la prima experienţă de ales local, social-democrata Nicoleta Solomon a înţeles care este rolul său într-un Consiliu de Administraţie al unei şcoli, unde, în primul rând, trebuie să participi atunci când se organizează astfel de întâlniri. Potrivit rezumatului făcut de aceasta după prima şedinţă C.A. la Şcoala de Muzică, urgenţa în acest caz o constituie scările interioare ale clădirii, care sunt atât de prăpădite, încât viaţă lungă nu mai pot avea. Pericolul este iminent pentru cei care se servesc de ele ca să ajungă la clasele de studiu.
„Problemele materiale nu sunt foarte mari, dar sunt urgente. Este vorba despre suma de 3.000 lei, care le-ar fi necesară în mod special pentru achiziţionarea unui calculator, pentru a ţine evidenţa elevilor, datelor biografice, ce ţin dânşii acolo. Al doilea subiect ar fi scările de acces pe partea interioară, care s-au degradat foarte tare. Mi-au prezentat nişte fotografii de la faţa locului şi spun că este risc de prăbuşire la un moment dat, nu ştiu cât o să mai reziste. Sunt recondiţionate, dar… afară este vopsit gardul şi înăuntru-i leopardul. Pentru că sunt deteriorate în interior, chiar dacă ele arată frumos pe deasupra, fundaţia este foarte şubredă şi riscul de prăbuşire este foarte mare.”, a sesizat consilierul local Nicoleta Solomon.
Subiectul este cunoscut de autorităţi care, deocamdată, n-au nicio soluţie în lipsa fondurilor necesare întreprinderii reparaţiei. Probabil că în bugetul anului viitor va fi prevăzută o rezervă pentru a remedia defecţiunea reclamată în plen, fiind, totuşi, vorba despre o şcoală şi despre nişte copii.