13.5 C
Campulung Muscel
12/10/2024

Comunele care primesc microbuze electrice se dotează cu staţii de încărcare. Cele mai recente achiziţii le-au făcut primarii de la Bughea de Sus, Schitu Golești, Mihăeşti şi Hârtieşti

Comunele care vor beneficia de microbuze electrice pentru transportul şcolarilor, graţie parteneriatului cu CJ Argeş, instituţia care derulează un proiect cu fonduri PNRR, trebuie să se doteze cu staţii de încărcare a vehiculelor electrice. A fost condiţia impusă localităţilor beneficiare prin acordul încheiat cu Consiliul Judeţean, căreia câteva dintre administraţiile muscelene implicate în această colaborare au început să i se conformeze. Prin intermediul platformei SEAP, mai multe administraţii publice din Muscel au încheiat contracte cu furnizorii unor astfel de dotări obligatorii pentru a alimenta microbuzul şcolar.

Comuna Valea Mare Pravăţ, cea care a dat startul achiziţiilor de acest tip, a procedat astfel întrucât face parte din A.D.I. „Trans Muscel”, asociaţia de dezvoltare intercomunitară înfiinţată de Câmpulung, pentru investiţia în transportul cu autobuze şi microbuze electrice. Investiţie în cadrul căreia Valea Mare Pravăţ va beneficia de două staţii de încărcare electrice. În plus, Valea Mare Pravăţ se numără printre localităţile dotate cu microbuze şcolare prin proiectul Consiliului Judeţean.

La fel Lereşti, care a cumpărat staţia de încărcare de curând, urmând să fie livrată la termenul convenit cu vânzătorul. Lereşti se dotează cu mai multe staţii finanţate din surse externe bugetului local. Cea recent achiziţionată este un bonus al proiectului PNRR vizând digitalizarea Planului Urbanistic General, iar restul vor fi plătite cu ajutorul unei finanţări oferite de Administraţia Fondului pentru Mediu.

  • Primăriile se conformează obligaţiei de a se dota cu staţii de încărcare electrice

Comunelor din apropierea Câmpulungului, care au „spart gheaţa” în materia achiziţiei de staţii de încărcare electrică, li se adaugă patru care au încheiat contracte similare. Bughea de Sus colaborează cu furnizorul PPC Blue Romania SRL, din Bucureşti, care are şi alţi clienţi musceleni. Berevoeşti şi Stoeneşti, de pildă, care au făcut achiziţiile în luna aprilie, şi Valea Mare Pravăţ, în luna iulie. De asemenea, Lereşti, care a încheiat contract cu acelaşi vânzător, în luna septembrie.

Compania vinde administraţiei muscelene conduse de primarul Nicolae Tarbă o staţie de încărcare pentru maşini electrice, model Wallbox – Pulsar, cu montaj pe perete. Câteva referinţe despre această dotare: un post de încărcare, varianta socket tip 2 (cu cablu); tip de conexiune la reţea: monofazat sau trifazat; putere de încărcare 7.4kW / 11kW / 22 KW; acces deschis: modul Conectare şi încărcare; acces privat: opţiune de autentificare prin card RFID sau aplicaţie mobilă; conectivitate: 4G, Wi-Fi, Bluetooth.

Contractul s-a încheiat pe 1 octombrie 2024, la preţul de 5.622,75 lei. Preţul include echipamentele şi livrarea lor la locaţia indicata, nu şi materialele şi lucrările necesare pentru conectarea acesteia la reţeaua electrică proprie sau la reţeaua electrică publică. Lucrările de instalare pot fi realizate cu orice firmă de instalaţii electrice autorizată ANRE, respectându-se instrucţiunile de montaj al echipamentelor. Staţia va fi livrată începând cu data de 8 octombrie 2024, când va fi disponibil stocul de astfel de dotări.

Primăriţa de la Mihăeşti, Andreea Crîmpiţă-Matei, cumpără staţia de încărcare de la o societate din Vinţu de Jos, judeţul Alba, la preţul de 5.021,37 lei, conform achiziţiei din 18 septembrie 2024. Oferta firmei Tobimar Group SRL include furnizarea şi punerea în funcţiune a staţiei de reîncărcare Nita 7KW, suportul staţiei, cablu cyaby 3×16, electrod împământare, platbandă siguranţă 40A, manoperă.

Subalternii de la Achiziţii ai primarului de la Schitu Goleşti, Tudorel Vasile Miriţă, au optat pentru oferta firmei ITG Online SRL, din Bucureşti, în valoare de 10.710 lei. Achiziţia pentru „furnizarea şi montajul staţiei de încărcare a maşinilor electrice 22KW RFID Negru” – titulatura contractului – a fost realizată pe 30 septembrie 2024. Caracteristicile produsului sunt următoarele: „Se montează pe perete şi se conectează la reţeaua electrică de către o persoană calificată. Include cablu 6m cu conector TYPE 2 Ecran LCD de 3.5 inch, pe care este afişată puterea livrată maşinii, împreună cu consumul şi voltajul pe fiecare fază. Putere maximă de 32A/fază, în total 22kW trifazat (400V). Suportă încărcare viteze de până la 22kW trifazat (400V). Specificaţii tehnice: model 22 kW RFID; intrare 400+-20V trifazic AC, 47-63Hz; maxim putere ieşire 22kW trifazat; interfaţa de încărcare IEC 62196-2, SAE J1772; curent maxim ieşire 32A; protecţie IP66; temperatura de funcţionare: -25 ~ +55C; umiditate 0-95% non-condensare; răcire naturală cu aer; consum în standby: <8W; dimensiuni: 195 x 295 x 70mm, 8KG; protecţii: supravoltaj, subvoltaj, supraîncărcare, scurtcircuit, împământare, supraîncălzire, fulgere Ecran LCD 3.5″; buton lateral pentru pornire Indicator LED; reglare automată a puterii.

Aceeaşi staţie, la acelaşi preţ, de la acelaşi furnizor, cumpără primarul de la Hârtieşti, Cosmin Ion Ştefan, ai cărui subordonaţi au realizat achiziţia astăzi, 2 octombrie 2024.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!