31.9 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Haită de câini, în centrul oraşului

Mai mulţi câini au fost surprinşi, recent, în centrul oraşului în timp ce se plimbau nestingheriţi, urcându-se pe bănci şi traversând spaţiile verzi. Printre animalele din grup se aflau atât pui, cât şi adulţi, inclusiv un exemplar dintr-o rasă considerată periculoasă.

Seara, Piaţa Primăriei devine un loc de întâlnire pentru persoane de toate vârstele, în special pentru copii, amplificând astfel riscurile. Cel mai îngrijorător aspect este potenţialul agresiv al acestor câini, în special al celui de rasă periculoasă, care ar putea ataca în orice moment, punând în pericol viaţa celor mici şi a trecătorilor.

Problema câinilor maidanezi este una bine cunoscută în oraş, iar autorităţile locale nu au găsit, încă, o soluţie pentru gestionarea acestei situaţii pe termen scurt. Viceprimarul Alin Vlădău a menţionat, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local, că reorganizarea serviciului de ecarisaj ar fi o soluţie bună. Conform acestuia, doi angajaţi de la ADP ar urma să fie responsabili de capturarea câinilor fără stăpân. De asemenea, trebuie reţinut că nu mai există un contract în vigoare între Primărie şi adăpostul de câini din Câmpulung, acesta expirând pe 31 decembrie 2023. Alte adăposturi din localităţile vecine refuză să primească animale din afara zonelor, deoarece şi acestea sunt deja supraaglomerate.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!