31.9 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Echipa care va monta piatra cubică în capătul bulevardului revine pe şantier după 15 iulie

În săptămâna Zilelor Câmpulungului, care începe pe 15 iulie 2024, ar trebui să vedem la lucru echipa de montatori ai pavajului în capătul Bulevardului „Pardon”. Omul de afaceri George Răuţoiu, reprezentantul asocierii de trei firme ale familiei sale, câştigătoare ale contractului în urmă cu cinci ani, i-a transmis primăriţei Elena Lasconi că nu poate începe lucrul mai devreme. Asta deşi Inspectoratul Judeţean în Construcţii Argeş a avizat favorabil concluziile expertului care a analizat, în mijlocul execuţiei – nu la final, cum părea normal -, ce a prestat executantul pe străzile Negru Vodă şi Republicii şi aleea pietonală despărţitoare.

Conteh Barengott, Group Concif şi Ratelen Construct, firmele executante ale amenajării Bulevardului „Pardon”, mai au de onorat zona de intrare pe bulevard dinspre Biserica „Sfântul Nicolae – Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”, al cărei aspect se va îmbunătăţi considerabil când va fi „îmbrăcată” cu piatră cubică. Constructorul va executa şi o intervenţie de ameliorare a diferenţei de nivel, pentru a nu fi probleme pentru şoferi la intrarea pe strada Republicii.

Motivul pentru care lucrătorii nu se pot prezenta mai devreme pe şantier a fost expus de primăriţa Elena Lasconi la conferinţa de presă din această săptămână. „Pe 15 iulie, vom da ordinul de începere a lucrărilor. Executantul ne-a spus că a avut o problemă cu echipa specializată în montarea pietrei cubice. Sunt puţini în ţară care se pricep la acest lucru. Cel mai devreme sunt disponibili începând cu data de 15 iulie. Dacă încep din 16 iulie, conform contractului, nu pot să depăşească o lună şi trei zile.”, preciza primăriţa Elena Lasconi.

În afara operaţiunii de montare a pietrei cubice în capătul rămas nefinalizat, oamenii lui George Răuţoiu trebuie să se ocupe şi de rostuirea pietrei cubice de pe carosabilul străzilor Negru Vodă şi Republicii. În spaţiile dintre bucăţile de piatră s-au adunat reziduuri care au permis „înverzirea” străzilor. Nu mai vorbim de mucurile de ţigară, care nu nimeresc niciodată coşurile de gunoi montate la o distanţă atât de mică între ele, încât este eliminat la minimum efortul de a ajunge la locul potrivit pentru aruncarea resturilor.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!