27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Ziua Eroilor a fost marcată la Lereşti printr-un lung program de activităţi

Astăzi, 13 iunie 2024, comuna Lereşti a marcat Înălţarea Domnului Iisus Hristos şi Ziua Eroilor. Cu această ocazie, comunitatea locală s-a mobilizat pentru a desfăşura un amplu program prin care să comemoreze şi să onoreze atât momentele religioase susţinute pe parcursul programului, cât şi sacrificiul eroilor căzuţi în luptele pentru libertate şi demnitate naţională.

Activităţile dedicate acestui eveniment au început la ora 10.30, când reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai veteranilor de război, ai familiilor eroilor şi cetăţeni ai comunei s-au adunat la Monumentul Eroilor din Pojorâta pentru a depune coroane şi a aduce un omagiu celor căzuţi.

La ora 10.45, adunarea s-a mutat la Biserica Lereştii de Sus, unde a avut loc o altă ceremonie de depunere a coroanelor, la Monumentul Eroului Locotenent Dumitru Lazea.

Programul a continuat la ora 11.00, când participanţii s-au deplasat la Monumentul Generalului Vasile Milea, situat lângă Căminul Cultural Lereşti, şi la Monumentul Eroilor din curtea Primăriei Lereşti, unde au fost depuse coroane de flori în memoria generalului şi în onoarea tuturor celor care au luptat alături de acesta.

La ora 11.15, comunitatea a mers în Cimitirul Eroilor Ţarină, unde s-au adus omagii eroilor adormiţi în veci.

La ora 11.35, ceremonia s-a mutat la Monumentul Eroilor de lângă Căminul Cultural Voineşti „Sarmiza Bilcescu Alimănişteanu”, unde au fost aduse coroane şi jerbe.

La ora 12.00, participanţii s-au îndreptat către Monumentul Eroilor din Valea Foii, unde cetăţenii comunei s-au alăturat serviciului religios oficiat de preotul Adrian Moisescu – Parohia Voineşti. S-au depus coroane de flori, iar oamenii au dat de pomană, după cum este tradiţia, celor prezenţi la ceremonie.

Finalul sărbătorii a avut loc la Biserica Lereştii de Jos „Înălţarea Domnului”, la ora 12.30, unde au avut loc depuneri de coroane, slujbă religioasă şi ceremonial militar la Monumentul Eroilor şi la Mormântul Generalului Vasile Milea.

„Zi de mare sărbătoare creştinească pentru noi, pentru creştini, zi de mare sărbătoare şi pentru lereşteni, pentru dumneavoastră, odată cu sărbătorirea hramului Bisericii „Înălţarea Domnului”. Profit de această ocazie să vă mulţumesc pentru susţinerea pe care ne-aţi acordat-o, susţinere care ne obligă – şi împreună cu dumneavoastră vom reuşi – să continuăm împreună pentru Lereşti. Cred că sunteţi mândri, ca şi până acum, că am reuşit să fim primii în toate, primii împreună cu dumneavoastră, şi să avem o localitate pe care alţii o invidiază. De această dată, eu sunt mândru pentru faptul că dumneavoastră aţi reuşit să mă puneţi în poziţia numărul unu, în ceea ce priveşte rezultatul alegerilor. Vom continua împreună cu dumneavoastră să facem lucruri bune în comună!”, a transmis Marian Toader, primarul comunei Lereşti.

R.A.Ș.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!