37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

PSD şi-a bătut joc de o campanie bine făcută mergând în alegeri cu un candidat atât de slab ca Mădulărea

PSD şi-a sabotat singur rezultatul la alegerile locale din 2024, acceptând un candidat impus – cine l-o fi impus? – dintr-o neinspiraţie fatală. Georgel Mădulărea. Pe cetăţean nu-l recomanda nimic, dar nimic, absolut nimic, pentru candidatura la funcţia de primar. El zice singur despre el că este cunoscut. Noi zicem că nu. Nu-l cunoştea mai nimeni înainte să defileze PSD-iştii cu el prin oraş, căci nu toţi câmpulungenii erau clienţii grătarelor de la Voina, ca să-l ştie pe Georgel. Înainte să apară Simona Bucura cu „achiziţia” la o conferinţă de presă, cu doi ani înainte de alegeri, câtă notorietate avea Mădulărea, dacă jurnaliştii care s-au trezit cu acesta în faţa pupitrului se întrebau unii pe alţii: „Cine o mai fi şi acesta?”

Aceasta a fost cea mai mare greşeală a PSD-iştilor, care au scos la înaintare un candidat anonim, şters, fără vigoare – de multe ori, şi fără logică – în gândire, cu un discurs şleampăt, neantrenat prin studiu, trădat de vocabularul sărăcuţ. Dar plin de el, de vreme ce s-a crezut în stare să conducă municipiul.

Asta a arătat Mădulărea în perioada electorală, efectul comportamentului stângaci fiind rezultatul neaşteptat de prost pentru PSD Câmpulung, care şi-a făcut o campanie impecabilă. Ce înseamnă să pui pe unul foarte slab să te reprezinte la alegeri! Pierzi locuri în Consiliul Local, unde PSD-iştii sperau să-şi dubleze numărul deţinut în mandatul 2020-2024.

Recapitulăm ce „brânză” a făcut Mădulărea, plasat mult sub nivelul partidului: 1.842 voturi (13,93%), în timp ce PSD a obţinut cu mai bine de 1.000 de voturi peste nefericita lor alegere, 2.932 voturi (22,26%). Repetăm afirmaţia pe care am lansat-o şi în cazul lui Norris Măgeanu: dacă avea onoare, dar se pare că nu are, era de a doua zi cu demisia din funcţia de preşedinte depusă pe masa PSD.

  • Mădulărea, calităţi ioc, prestaţie zero  

Da, aţi citit corect mai sus. PSD a avut o campanie impecabilă, pregătită şi declanşată cu mult înainte de alegerile din 9 iunie 2024. În dorinţa de a câştiga măcar Consiliul Local, căci de o victorie a lui Georgel Mădulărea nu putea fi vorba dacă erau realişti, social-democraţii au făcut ceea ce n-a făcut nici Elena Lasconi în 2020. Au colindat nu numai fiecare stradă, aşa cum a făcut aceasta în urmă cu patru ani, dar au colindat fiecare scară de bloc şi au sunat la fiecare apartament. Venea să deschidă gospodina în capot şi se trezea cu Liviu Ţâroiu la uşă, pentru a-i vorbi despre partid şi candidaţi.

Folosirea intensivă a fostului edil a fost o mişcare isteaţă a PSD-iştilor, căci Liviu Ţâroiu, cu toate păcatele lui, ca om şi ca primar, rămâne în continuare un om de imagine al organizaţiei locale. Şi fiindcă am ajuns la Ţâroiu, Ţâroiu are cu ce. E şarmant cu şotiile verbale slobozite şi când e cazul să fie serios, are vorbele şi glumele la el, e plăcut în exprimare. Ţâroiu te cucereşte. În plus, Ţâroiu este foarte cunoscut şi era şi înainte să intre în administraţia publică municipală.

De ce accentuăm calităţile lui Ţâroiu? Pentru a puncta, de fapt, lipsurile „nesăratului” Mădulărea, care n-are nimic din ce are Ţâroiu, când vine vorba despre contactul cu cetăţeanul. Mădulărea n-are nici măcar energia lui Ţâroiu, care, la cei 70+ de ani ai lui, a alergat ca un căprior pentru partid. Însă toate strădaniile lui şi ale colegilor implicaţi în campanie au fost năruite de prestaţia execrabilă a lui Mădulărea.

Care nu e nici mucalit ca Ţâroiu, nu este nici intelectual precum Constantin Ivan, un candidat pe care social-democraţii îl aveau sub nas. Dar nu l-au folosit. Ivan, suntem convinşi, nu scotea scorul penibil al lui Mădulărea, având o serie de calităţi personale şi profesionale, plus experienţa în administraţia publică locală a atâtor mandate, care, cumulate, îl recomandau cu lejeritate pentru o candidatură la funcţia de primar.

Oameni ca Mădulărea, care ne transmit nouă, celor din exterior, impresia că nu sunt capabili să se evalueze, nu pricep că un conducător trebuie, totuşi, să fie din categoria oamenilor cu carte. Iar om cu carte nu înseamnă să ai diplomă de absolvent de facultate, o bagatelă în prezent, ci să faci dovada unor performanţe intelectuale. Iar asta se întâmplă prin felul în care gândeşti, prin felul în care vorbeşti, prin cariera căreia i te-ai dedicat… Or munca de administrator al Cabanei Voina nu te plasează în categoria intelectualităţii, din care face parte, de exemplu, colegul Constantin Ivan, care şi-a arătat constant cunoştinţele dobândite de-a lungul vieţii.

În fine, să nu continuăm pe această linie, căci candidat la Primărie are dreptul să fie oricine. La Câmpulung, în 2024, chiar a fost oricine, judecând după anomaliile în materie de candidaturi, regăsite pe liste.

Şi dacă tot suntem la momentul comparaţiilor, sigur aveau mai mult efect electoral selfie-urile matinale ale lui Marinică Fologea. Care nu degeaba râde singur la telefon, înainte să se crape de ziuă, şi-ţi apare fulgerător, ca un Zburător tomnatic, din negura nopţii, dacă faci imprudenţa să accesezi facebook cu ochii lipiţi de somn.

  • Mădulărea a încălcat legea intrând cu copilul în cabina de vot

La emisiunile tv la care Mădulărea a ţinut să-şi arate nepriceperea în orice, a avut noroc cu compania lui Bogdan David, altminteri era jale.

Lui Mădulărea îi datorăm, însă, o premieră naţională. Cei care aţi urmărit imaginile filmate în momentul exercitării votului de către Georgel Mădulărea aţi remarcat, cu siguranţă, că a intrat în cabina de vot împreună cu copilul. O fi fost inspirat omul de VIP-urile politice din Occident, care vin la vot cu copilul, cu căţelul, cu purcelul, ca să dea impresia de familie unită. Însă de la a veni cu copiii la votare până la a intra cu ei în cabină este un pas care încalcă legea. În România, legislaţia este clară: „Prezenţa oricărei persoane în cabinele de vot, în afara celei care votează, este interzisă”.

Însoţitorul nu este acceptat decât dacă cetăţeanul, din motive temeinice, nu poate vota, însă acesta nu poate fi decât din rândul persoanelor acreditate – membri ai biroului electoral al secţiei de votare -, nicidecum copilul.

Georgel Mădulărea nu poate mai mult. Candidatura la funcţia de primar a fost experienţa vieţii lui, care nu trebuie să se repete. Pentru binele lui, al partidului şi al Câmpulungului. Şi pentru binele Câmpulungului, n-are ce căuta în Consiliul Local.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!