37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

La Câmpulung s-a inaugurat parcul de Calisthenics, cu echipament certificat mondial

De curând, la Câmpulung a avut loc deschiderea unui parc de Calisthenics, plecând de la ideea echipei de liceeni „Active Change”, parte a programului „Liderii de Mâine” derulat de Fundaţia „Acasă în Muscel”. Zona se află în Parcul Ştefănescu, mai jos de Complexul „Ciobănașul”, iar la deschidere au participat, ca invitaţi speciali, Florentin Cismaru Băcanu, liderul comunităţii „Flux Team Workout” din Sibiu şi Alisia Perşa, campioană mondială la Calisthenics şi recent finalistă a concursului „Românii au Talent”.

  • Tudor Oprina, promotorul Calisthenics-ului la Câmpulung

Din echipa de liceeni „Active Change” fac parte: Tudor Oprina, Alesia Chiva, Beatrice Angelescu, Vlad Neferu, Diana Scarlat, Andrei Popescu, Criana Florea și Radu Stanciu. „ONG-ul nostru îşi propune să susţină cât mai mulţi tineri cu iniţiativă, care doresc să facă proiecte cu impact în comunitate. De data aceasta am fost convinşi de o echipă de tineri extraordinari să facem această amenajare deosebită pentru tinerii din Câmpulung şi nu numai. Ne-am mobilizat împreună cu tinerii şi cu alţi sponsori pentru a crea un parc de cea mai bună calitate, cu echipamente certificate la nivel mondial. Ne propunem, împreună cu aceşti tineri, să organizăm aici tot felul de activităţi şi de competiţii astfel încât calisthenics-ul şi sportul, în general, să devină cât mai importante în Câmpulung şi să ne mobilizăm pentru sănătatea noastră.”, a transmis Alina Matache, directorul executiv al Fundaţiei „Acasă în Muscel”.

Calisthenics este sportul în care, prin ajutorul antrenamentelor cu propria greutate, ajută la dezvoltarea masei musculare, a forţei şi a anduranţei. Este o formă de antrenament de forţă, printr-o varietate de mişcări, care exercită grupuri mari de muşchi. Tudor Oprina este tânărul din Câmpulung pasionat de acest sport, care şi-a dorit încă de când s-a apucat de Calisthenics să poată avea un loc bine amenajat în care să se antreneze. Astfel, prin echipa sa, „Active Change” şi ajutaţi de Fundaţia „Acasă în Muscel”, cu sprijinul Primăriei Câmpulung, locul de joacă din Parcul Ştefănescu a fost transformat într-un spaţiu destinat Calisthenics-ului, care cuprinde bare autorizate la nivel mondial. „Calisthenics ar trebui să devină poate, nu neapărat, o normalitate în viaţa oamenilor, dar consider că oricine ar trebui să cunoască măcar puţin despre acest sport, impactul pozitiv pe care îl are asupra ta. Haideţi să ducem un stil de viaţă mai sănătos, să arătăm mai bine, să fim mai fericiţi, să formăm comunităţi de calisthenics!”, a punctat Tudor Oprina.

Veteran al acestui sport şi cel care organizează cele mai multe competiţii din ţară de Calisthenics, Florentin Cismaru Băcanu, a fost prezent la deschiderea parcului, încurajându-i pe tinerii care vor să se apuce de sport şi care vor să şi participe la orice competiţie: „Avem experienţă de peste 7 ani în a ne antrena în aer liber în astfel de parcuri. Cred că la Sibiu a fost începutul, iar la Câmpulung, şi în multe alte oraşe, este continuarea. Bucuria noastră este să vedem tineri care vor să facă mişcare şi care vor să investească foarte mult în acest sport, care nu se poate face fără comunităţi, iar cea din Câmpulung chiar arată promiţător. „Vă ţin pumnii”, maxim! Pot să vă spun că anul trecut am plantat o sămânţă la o masă de după un concurs pe care Tudor Oprina l-a organizat – primul lui concurs din Câmpulung de calisthenics – şi am simţit acolo energia pozitivă în el că va putea face ceea ce vedem astăzi aici. Eu sunt mândru de tine, de echipa ta, mă bucur tare mult că ai găsit susţinere şi acesta vreau să fie doar primul pas din Câmpulung, pe lângă multe altele!”, a transmis Florentin Cismaru Băcanu.

Printre invitaţii speciali s-a numărat şi Alisia Perşa, campioană mondială la Calisthenics, care a sosit la Câmpulung tocmai de la Cluj, pentru a lua parte la două evenimente organizate de Fundaţia „Acasă in Muscel”, respectiv deschiderea parcului şi, în cadrul Festivalului „Perspective”, aceasta a stat de vorbă cu tinerii din oraş pentru a le explica despre importanţa unui stil de viaţă sănătos, despre disciplină şi rolul de formare a caracterului pe care sportul îl poate avea în viaţa fiecăruia. „Este minunat să vedem cum calisthenics chiar creşte. Felicitări Tudor pentru tot ceea ce faci şi impactul pe care îl ai în comunitatea ta! Mă inspiri şi pe mine şi sper să reuşesc şi eu să fac aşa ceva în Cluj. Calisthenics nu este doar mişcare, educaţie fizică, ci te antrenează foarte mult şi pe partea psihică, inclusiv la învăţat, te disciplinează, iar această disciplină pe care o câştigi prin sport o poţi aplica în toate aspectele vieţii, poţi ajunge oricât de departe vrei!”, a transmis Alisia Perşa.

  • Câştigătorii concursului de Calisthenics

În cadrul deschiderii, Tudor Oprina, promotorul Calisthenics-ui la Câmpulung, alături de echipa sa, a fost gazda primului concurs al acestui sport desfăşurat în noua locaţie. În urma competiţiei au fost acordate şi premii, care au constat în vouchere cadou pentru achiziţionarea diferitelor echipamente sportive. De asemenea, premiile s-au acordat pe diferite categorii, atât pentru băieţi, cât şi pentru fete. Iată care au fost câştigătorii:

Fete:

  • Locul I – Alisia Perşa
  • Locul II – Denisa Măcărescu
  • Locul III – Ioana Muntoiu

Băieţi:

  • Locul I – Vlad Neferu
  • Locul II – Mihai Ilinca
  • Locul III – Faris Ghannam

Cu precizarea că la băieţi, Florentin Cismaru Băcanu nu a participat în calitate de concurent, ci în calitate de îndrumător, având doar demonstraţii pentru cei prezenţi. În cazul în care ar fi participat, acesta ar fi ocupat primul loc, acumulând cel mai mare număr de puncte.

Crearea parcului nu ar fi fost posibilă fără susținerea financiară din partea Fundației „Acasă în Muscel” și a sponsorilor Agexim Transport & Logistics, Romturingia, Asociația Radu Negru Câmpulung Muscel, Alpin Expres Logistic, Inter-Expres, Salf, Priceless Dent, Parga Sat, Stef’s Delight,, Iulia Amzica și Adrian Pancu. De asemenea, echipa „Active Change” mulţumeşte arh. Andreea Buta și ing. Viorel Buta pentru realizarea pro-bono a documentaţiei necesare emiterii autorizaţiei de construcţie aferente modernizării spaţiului de joacă din Parcul Ștefănescu și Primăriei Municipiului Câmpulung și Administrației Domeniul Public pentru colaborarea pe parcursul proiectului.

R.A.Ş.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!