27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

PSD a încasat o înfrângere brutală la Rucăr. După un primar cu patru mandate, candidatul social-democrat a prins doar locul III

Din anul 2008, PSD a condus comuna Rucăr, prin primarul Ionel Dulamă, care, după patru mandate, şi-a anunţat retragerea din fruntea administraţiei publice locale, din cauza problemelor de sănătate. De parcă nu era de ajuns pierderea unuia dintre edilii reprezentativi ai partidului, în Muscel, social-democraţii au mai încasat o lovitură prin sucirea viceprimarului Ion Pîrnuţă de la stânga la dreapta politică, lăsând PSD pentru PNL cu puţin timp înainte de alegeri. Prin urmare, PSD-iştii au rămas fără ambii membri ai conducerii Primăriei Rucăr, trezindu-se în situaţia de a fi nevoiţi să-şi găsească un om pentru funcţia de primar. Şi l-au găsit în persoana lui Marian Dumitru Boncoi, a cărui prestaţie electorală s-a limitat la un modest loc III, prea puţin pentru pretenţiile unui partid care a condus, timp de 12 ani, comuna musceleană cu cel mai sonor nume în România, fiind şi cea mai veche localitate rurală din zona noastră.

  • USR a făcut o surpriză la Rucăr, Bogdan Vlaicu ajungând să-i sufle în ceafă lui Pîrnuţă    

În primăvara acestui an, rămaşi fără candidat la funcţia de primar, social-democraţii au găsit soluţia de a ieşi în faţa electoratului rucărean cu un membru proaspăt înscris în partid: Marian Dumitru Boncoi, fostul şef al Agenţiei Piteşti a SRI, ginerele lui Mircea Avram, cel care a condus Banca Cooperatistă „Piatra Craiului” şi PSD Rucăr. Mircea Avram a deţinut şi funcţia de viceprimar în timpul lui Dumitru Ghica.

Alegerea social-democraţilor n-a avut forţa de a se menţine la putere, după 12 ani de conducere asigurată de Ionel Dulamă, care a acceptat să deschidă lista pentru Consiliul Local şi să fie pe mai departe omul de imagine al PSD pe durata campaniei. Cu toată susţinerea arătată de Ionel Dulamă celui propus de partid pentru a-i continua misiunea, Marian Boncoi n-a convins Rucărul să-l voteze. Locul III a însemnat o înfrângere severă pentru PSD, care a pierdut şefia celei mai importante comune muscelene în faţa PNL şi USR. Boncoi s-a situat la o diferenţă de 565 de voturi şi de 16,86 procente faţă de câştigătorul alegerilor, Ion Pîrnuţă, şi de 402 voturi şi de 12 procente faţă de ocupantul locului II, Bogdan Vlaicu, de la USR.

USR, în schimb, a livrat un scor frumos, prin candidatul Bogdan Vlaicu, poziţionat pe locul secund al clasamentului rezultat după votul din 9 iunie 2024. Practic, tânărul i-a suflat în ceafă lui Pîrnuţă, de care l-au despărţit doar 163 de voturi, adică 4,86 procente. A fost destul de aproape, însă nu suficient de aproape pentru a-l înfrânge pe controversatul viceprimar, blamat, dar votat.

Asta e, rucărenii îi iubesc pe cei vechi, cu trecutul lor „neguros”, fiind greu de convins să încredinţeze comuna unor oameni noi, tineri, neafectaţi de vechile metehne obscure din politică şi administraţie. Recapitulăm scorul principalilor adversari la Rucăr: Ion Pîrnuţă (PSD): 1.297 voturi (38,7%), Bogdan Vlaicu (USR): 1.134 voturi (33,84%), Marian Dumitru Boncoi (PSD): 732 voturi (21,84%).

Că la locale alegătorul preferă omul, nu partidul, s-a văzut foarte bine la Rucăr, unde cetăţenii au avut încredere în reorientatul politic Pîrnuţă, probabil doar pentru faptul că-l ştiu de la Primărie.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!