25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Se asfaltează zona în care a fost introdusă reţeaua de canalizare pe strada Grigore Alexandrescu

Spre finalul anului trecut, a început execuţia lucrărilor de extindere a reţelelor de canalizare, investiţie finanţată cu fonduri europene, prin GAL Câmpulung Muscel, care vizează infrastructura de utilităţi pe străzile Grigore Alexandrescu, Valea Bărbuşii, Leculeşti şi Pârşenilor, respectiv cele care străbat „zona urbană marginalizată” Cazărmilor, conform cerinţelor strategiei GAL.

Contractul pentru extinderea reţelei de canalizare, în valoare de 4.273.787,77 lei, a fost câştigat de Asocierea formată din Hyatt Development 2011 SRL (reprezentant Dragoş Ionuţ Mihăilescu), din Piteşti, în calitate de lider, şi PGA Absolut Services SRL (reprezentant George Pîrcălabu), din Popeşti-Leordeni, ca ofertant, la o valoare de 3.548.083,77 lei, la o diferenţă de 725.704 lei faţă de valoarea estimată cu care contractul a fost scos la licitaţie.

Lucrarea pentru extinderea canalizării pe strada Grigore Alexandrescu a demarat spre sfârşitul anului trecut, când, pe teren, au fost aduse mai multe echipe şi utilaje pentru a mări ritmul de lucru, existând presiunea termenului pe care autorităţile îl aveau la dispoziţie, 31 decembrie 2023, pentru a absorbi cât de mult se putea din finanţarea nerambursabilă.

De curând, după o lungă perioadă în care strada Grigore Alexandrescu a rămas neatinsă, firma piteşteană Hyatt Development 2011 s-a apucat de reparaţie, astfel că, în ultima perioadă, o bună parte din strada care a fost decopertată, în zona în care s-a umblat la reţeaua de canalizare, a fost asfaltată. Şi era necesar să fie asfaltată, deoarece artera se îngustase foarte mult, iar şoferii care se intersectau, mai ales în curbe, erau nevoiţi să iasă cu maşinile pe partea decopertată, riscând fie deteriorarea vehiculelor, fie producerea unor accidente în urma executării manevrelor de evitare, zona fiind tranzitată în permanenţă de vehicule de mare tonaj. În această perioadă, se execută lucrările de asfaltare, iar acestea vor fi gata cât de curând.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!