13.4 C
Campulung Muscel
28/03/2024

S-a plombat drumul din Valea Româneştilor. Fiind programate lucrări de canalizare şi gaz, deocamdată, nu se poate asfalta

Astăzi, echipa de la reparaţii stradale a ADP Câmpulung a avut pe agenda de lucru plombarea străzii Valea Româneştilor care avea nevoie de intervenţii de ameliorare a circulaţiei prin găurile din carosabil. Acum, nu poţi ridica pretenţii de suprafaţă de rulare ca-n palmă, căci au trecut mai bine de 15 ani de când drumul a fost asfaltat, în primul mandat de primar al lui Călin Andrei. Fără discuţie, este nevoie de o reabilitare capitală a străzii care s-a ciuruit în decursul anilor trecuţi peste ea de la precedenta asfaltare.

O nouă asfaltare, deocamdată, nu se poate executa, deşi Bogdan Badea, şeful formaţiei de asfaltare din cadrul Serviciului Drumuri şi Străzi al ADP, o cere de mai mult timp a fi inclusă în programul anual de reparaţii stradale. Motivul: Valea Româneştilor este inclusă în planurile autorităţilor locale pentru a beneficia de investiţii în reţelele de canalizare şi gaz. Prin urmare, n-are rost să repari integral strada acum, ca s-o spargi în varianta fericită în care va fi aprobată solicitarea de fonduri a municipalităţii prin Programul „Anghel Saligny”. Vă amintim că Valea Româneştilor face parte, alături de Ion Giurculescu, Aleci, Rujoi, Chichirez, Izvorului şi Valea Furnicii, din proiectul de introducere a canalizării cu bani de la Ministerul Dezvoltării.

Bogdan Badea, pe care l-am găsit, astăzi, supraveghind echipa de muncitori care turnau plombe, ne-a spus că mai întreţine drumul un an, doi, după care va fi asfaltat cap-coadă. Un detaliu care n-a scăpat atenţiei noastre: toţi lucrătorii au primit şepci bleumarin, cu însemnele „Câmpulung 500”, după ce primăriţa Elena Lasconi a remarcat că, la asfaltarea parcării de pe strada Erou Costel Constantinescu, doar unul avea. Aşa că i-a dispus scurt şefului ADP, Bogdan Pătru, să-i doteze pe toţi cu şepcile dedicate Anului Neacşu.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!