19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

Astăzi, la Galeria Arta, va fi vernisată expoziţia „DOR ŞI DRUM”

Expoziția itinerantă ,,DOR ȘI DRUM” poposește astăzi, 24 mai 2024, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel (vernisaj: ora 16.30), după ce a fost găzduită de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București și de Muzeul Municipal din Curtea de Argeș.

Mizând pe tradiție, dar și pe modernitate, pe simplitate, dar și pe măiestria creativă, cei doi protagoniști, artiștii plastici Elena Borundel și Nicu Dumitrescu, expun artă religioasă, decorație interioară, obiecte restaurate, sculptură si construcții-simbol din sticlă, lemn și metal. În expoziția lor de la Câmpulung este invitată, cu icoane pe lemn, Ligia Irimescu. Toți trei sunt iubitori ai spațiului etnografic românesc și ai valorilor creștine, refăcând memoria obiectelor de colecție și dând viață lucrărilor artistice prin har și poveste.

Doctor în arte vizuale, scenograf și teolog, membru al UCIN și al U.A.P. București, Secția Artă Religioasă și Restaurare, Elena Borundel este expert la Școala de Artă din București unde predă arte decorative.

Ligia Irimescu este absolventă în 1974 a Institutului ,,Nicolae Grigorescu” din București, Secția Pedagogică – Arte Decorative, clasa Marin Gherasim. A fost profesor la Școala de Arte din Câmpulung până în 2010. Din 1982, alături de alți profesioniști, a pictat numeroase biserici și mânăstiri ortodoxe.

Nicu Dumitrescu este membru al U.A.P. București, Secția de Artă Religioasă și Restaurare. Sculptor din pasiune, s-a specializat și în arta sticlei prin vetrofuziune în atelierul profesorului Alexandru Ghilduș.

Cei trei artiști plastici au numeroase participări la expoziții colective, tabere de creație și saloane de artă, naționale sau zonale, fiecare etalându-și specializarea și vocația și în remarcabile expoziții personale.

Lucrările rămân pe simezele Galeriei Arta până în 28 iunie 2024.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!