19.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Investiţia în reţea de canalizare pe străzile Calea Târgoviştei, Izvorului, Ion Giurculescu, Valea Româneştilor, Rujoi şi Chichirez prevede cinci staţii de pompare

Documentaţia investiţiei în reţea de canalizare pe mai multe străzi din zona înaltă a Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I” a ajuns în Consiliul Local, la şedinţa extraordinară din 15 mai 2024, pentru a fi aprobată. Mai exact, aleşii au aprobat, la mijlocul acestei săptămâni, proiectul tehnic, devizul general şi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului „Extinderea reţelei de canalizare pe străzile Calea Târgoviştei, Izvorului, Ion Giurculescu, Valea Româneştilor, Rujoi şi Chichirez”. Câmpulungul beneficiază de o alocare de 9.431.381,82 lei, fonduri guvernamentale din Programul „Anghel Saligny”, în care a fost admis în vara anului 2022. Valoarea lucrării de canalizare, pe care o va susţine Ministerului Dezvoltării, era valabilă în urmă cu doi ani, când solicitarea municipiului a fost acceptată de finanţator, nefiind exclus ca banii să nu mai fie de ajuns în momentul în care va fi instalat şantierul. Mult timp nu mai poate trece până când arterele enumerate vor intra în lucrări, întrucât investiţia trebuie finalizată până în primăvara anului 2025. Prin urmare, este obligatoriu ca Primăria să dea startul licitaţiei cât de repede poate dacă nu vrea să repete experienţa cu proiectele GAL.

Ce prevede investiţia

Faptul că documentaţia care stă la baza procedurii de achiziţie a serviciilor executantului a trecut de Consiliul Local este semn că se pregăteşte invitaţia pentru constructorii interesaţi de oferta de lucru de la Câmpulung. Potrivit proiectului tehnic întocmit de societatea Ibex Building SRL, din Piteşti, Calea Târgoviştei numără 34 de gospodării (132 persoane), strada Izvorului – 17 gospodării (62 persoane), strada Ion Giurculescu – 32 gospodării (107 persoane), strada Valea Româneştilor – 153 gospodării (300 persoane), strada Rujoi – 20 gospodării (33 persoane), strada Chichirez – 19 gospodării (36 persoane). În total, 275 de gospodării, ocupate de 670 persoane.

În rezumat, investiţia constă în:

1.Strada Valea Româneştilor:

 • Reţea nouă de canalizare, L = 3193 m, din conducte PVC – U, SN8, Dn 250 mm;
 • Realizarea a 3 staţii de pompare a apei uzate noi şi conducte de refulare, L = 163 m;
 • 3 Subtraversări de pod, L = 41 m, cu reţea de refulare, Dn 90, PEHD.

2.Strada Ion Giurculescu:

 • Reţea nouă de canalizare, L = 447 m, din conducte PVC – U, SN8, Dn 250 mm;
 • 1 staţie de pompare a apei uzate şi conducte de refulare, L = 307 m;

3.Strada Rujoi:

 • Reţea nouă de canalizare, L = 476 m, din conducte PVC – U, SN8, Dn 250 mm;
 • 1 staţie de pompare a apei uzate noi şi conducte de refulare, L = 24 m;
 • 1 Subtraversare de pod, L = 8 m, cu reţea de refulare, Dn 90 mm, PEHD.

4.Strada Chichirez:

 • Reţea nouă de canalizare, L = 222 m, din conducte PVC – U, SN8, Dn 250 mm;

5.Strada Izvorului:

 • Reţea nouă de canalizare, L = 648 m, din conducte PVC – U, SN8, Dn 250 mm;

6.Calea Târgoviştei:

 • Reţea nouă de canalizare, L = 599 m, din conducte PVC – U, SN8, Dn 250 mm.

Lungimea totală a reţelei de canalizare care se va realiza va fi de aproximativ 6.100 m, din conducte PVC – U, SN8, Dn 250 mm. Apele uzate vor fi deversate în cămine existente, respectând diametrul acestora. Numărul de racorduri prevăzute în cadrul proiectului este de circa 275 bucăţi.

Având în vedere configuraţia terenului – menţionează autorii documentaţiei -, în cadrul proiectului tehnic s-a stabilit realizarea a cinci staţii de pompare a apelor uzate menajere şi conducte de refulare aferente. Pe traseul acestora sunt prevăzute cămine de vane, de golire, de aerisire şi spălare. Cele cinci staţii de pompare sunt amplasate pe strada Valea Româneştilor – Tronson 1, Tronson 2 şi Tronson 3, strada Rujoi şi strada Ion Giurculescu.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!