1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Zi de sărbătoare în Piața Primăriei Câmpulung, de Ziua Internațională a Copilului

„Farmecul Copiilor” este un eveniment cultural-artistic organizat de Casa de Cultură „Tudor Mușatescu” în colaborare cu Primăria Municipiului Câmpulung, ajuns, de 1 iunie 2023, la cea de-a III-a ediție. Evenimentul s-a desfășurat în Piața Primăriei Câmpulung, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului și a Zilei Mondiale a Părinților.

  • Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită alături de o mulțime de copii

La acest eveniment, alături de copii, a fost prezentă primărița Elena Lasconi, care le-a urat tuturor participanților, atât copii, părinți, cât și bunici, un călduros „la mulți ani” și a ajutat Trupa „Hai Hui” să împartă baloane și acadele celor mici. „Bună dimineața, la mulți ani! Vă doresc să aveți parte de bucurii, să fiți fericiți aici, în România, și mi-aș dori ca și singurul meu copil să fie alături de mine, dar, din păcate, la fel ca încă un milion de alți copii, se află dincolo de granițele țării. Sper să fiți fericiți aici, în România, iar eu mă lupt să fac asta în fiecare zi! Vă doresc tot binele din lume, La mulți ani!”, a transmis primărița.

Ediția a III-a a evenimentului „Farmecul Copiilor” a inclus mai multe activități destinate să aducă bucurie și distracție copiilor și familiilor acestora. Unul dintre punctele principale ale programului a fost un concurs de desene, organizat în colaborare cu instituțiile de învățământ din Câmpulung. Acest concurs a oferit copiilor ocazia de a-și exprima talentele artistice și de a-și arăta creativitatea, fiind premiați, la finalul evenimentului, cu premii de mențiune, premii speciale și premii destinate locurilor I, II și III. În cadrul evenimentului s-a desfășurat un spectacol muzical-coregrafic susținut de cursanții cercurilor de specialitate din cadrul Casei de Cultură „Tudor Mușatescu”. De asemenea, au fost prezenți și invitați speciali precum clubul de taekwondo „Keo san do”, atelierul muzical „Floare de stâncă”, Trupa „Hai Hui”, care a oferit un moment haios, făcându-i pe copii să se distreze, și, spre final, trupa de teatru de păpuși „Miradoniz”, care a oferit micuților piesa de teatru „Scufița Roșie”.

Un moment deosebit a fost reprezentația de arte marțiale susținută de către echipa de taekwondo Câmpulung, „Keo san do”, condusă de către maestrul Gigi Grosu. Acesta a prezentat, prin sportivii clubului, tehnici impresionante pe care le practică în acest sport.

Ansamblul de dansuri populare „Hora”, al comunei Schitu Golești, care face parte din ansamblul de dansuri al Casei de Cultură „Tudor Mușatescu”, sub îndrumarea lui Nelu Horobeanu a prezentat două dansuri tradiționale, unul din Argeș și unul din Muntenia. Aceste dansuri au oferit o parte din cultura și tradițiile românești. De asemenea, pe parcursul evenimentului, s-au înmânat diplome reprezentanților fiecărei instituții participante la concursul de desen, în semn de apreciere pentru efortul și creativitatea copiilor implicați. Totodată, atelierul muzical „Floare de stâncă”, coordonat de către profesor Clara Marinescu” a încântat publicul prin copiii pregătiți de către aceasta, care au cântat atât muzică ușoară, cât și populară.

Tot din comuna Schitu Golești, cursanții cercului de muzică populară, „Mugurașii de la Schitu”, sub îndrumarea directorului Căminelor Culturale din Schitu Golești, Bianca Bragă, au încântat publicul cu melodii autentice. Aceasta a fost premiată pentru performanța deosebită a elevilor. Ansamblul „Carpați Junior”, instruit de Ioana Horobeanu, a impresionat publicul prin dansuri tradiționale pline de energie.

Finalul programului artistic a fost reprezentat de către formația de muzică ușoară „Musicals by Gina Pavel”, care a o ferit un concert plin de energie, cu piese naționale și internaționale, încheind spectacolul cu distracție pentru copiii rămași.

  • Premii pentru participanții concursului de desen

În cadrul evenimentului “Farmecul Copiilor” s-au acordat premii și mențiuni pentru concursul de desen. Această competiție a adus laolaltă talentul și creativitatea copiilor implicați, iar câștigătorii au fost recunoscuți pentru efortul și originalitatea lor.

Printre cei premiați se numără și câștigătorii mențiunilor. Prima mențiune a fost acordată lui Alexandru Vâlcea de la Casa de Copii Familial Câmpulung, pentru desenul său remarcabil. A doua mențiune a fost obținută de Erica Jinga de la Școala Gimnazială „Sfântul Iacob”, iar a treia mențiune a fost câștigată de Erica Olteanu de la Școala „Theodor Aman”.

Două premii speciale au fost acordate în cadrul concursului. Primul premiu special a fost înmânat lui Sara Mărgărit de la Școala Gimnazială „Sfântul Iacob”, care a participat cu talent și pasiune la cercul de Desen și Pictură „Alexandru Donici” din cadrul Casei de Cultură „Tudor Mușatescu”. Al doilea premiu special a fost acordat lui Mihai Chelcea, care a impresionat juriul cu creativitatea sa.

În continuare, au fost acordate premiile I, II și III. Premiul III a fost obținut de Taisia Stănescu de la Școala Gimnazială „Oprea Iorgulescu”, iar premiul II a fost câștigat de Iulia Bădescu. Premiul I, cel mai înalt recompensat acordat în cadrul concursului, a fost obținut de Roxana Ioana Joița de la Școala Gimnazială „Nanu Muscel”. Acești tineri artiști au demonstrat talent și originalitate prin desenele lor remarcabile.

Trofeul festivalului “Farmecul Copiilor”, ediția a III-a, a fost acordat lui Andrada Neacșu de la Școala Gimnazială „Sfântul Iacob”. Această distincție specială a reprezentat recunoașterea efortului și talentului său în domeniul desenului.

În plus față de diplomele obținute, fiecare câștigător a primit și un premiu constând în rechizite școlare și cărți, încurajând astfel pasiunea și interesul pentru artă și învățare. Premiile au fost înmânate de către consilierul pe probleme de tineret, Andrei Grecu, cel care le-a transmis copiilor că: „vreau să vă spun „La mulți ani!”, este o zi specială pentru voi, dar să știți că nu numai astăzi este despre voi, ci în fiecare zi este despre voi, pentru că voi sunteți minunile din viața noastră, a tuturor, și eu știu că aici, la Câmpulung, avem cei mai talentați și frumoși copii”.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!