23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Mai mulţi şoferi au rămas pietoni. Au fost prinşi circulând cu viteză

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii au continuat activităţile având ca obiectiv cel al depistării, atât a conducătorilor auto, care conduc vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv, cât şi a persoanelor care deţin sau consumă substanţe interzise.

Zilnic, poliţiştii rutieri sunt la datorie pe drumurile publice din judeţ, efectuând verificări în trafic, în vederea identificării conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulaţie pe drumurile publice, folosind în acest sens aparatele RADAR, DrugTest şi etilotest.

În perioada 25-30 iulie 2022, poliţiştii argeşeni au efectuat 21 de testări cu aparatele DrugTest, context în care reamintim că, în perioada de referinţă, două persoane au fost depistate conducând sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv.

Consumul de alcool sau de substanţe cu efect psihoactiv implică expunerea la pericol, ştiută fiind influenţa negativă asupra sănătăţii, predispoziţia spre un comportament reprobabil, precum şi implicaţiile legale pentru conducătorii auto şi nu numai.

În noaptea de 29 spre 30 iulie 2022, poliţiştii Biroului Rutier Câmpulung au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive, şi pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv.

În urma abaterilor la regimul rutier constatate, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.580 de lei, totodată fiind reţinute opt permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii rutieri câmpulungeni au depistat, pe DN 73, pe raza localităţii Schitu Goleşti, un tânăr de 23 de ani, din Mioarele, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu 119 km/h.

De asemenea, în aceeaşi noapte, oamenii legii au depistat o femeie de 27 de ani, din Schitu Goleşti, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localităţii de domiciliu, cu aceeaşi viteză de raliu, de 119 km/h.

Ambii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiecare, iar permisul de conducere le-a fost reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!