1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

De mâine, Cristi Creţu nu va mai fi preşedinte la PNL Câmpulung

Mâine, 22 octombrie 2023, liberalii îşi aleg preşedintele organizaţiei câmpulungene, în cadrul unui Comitet de Coordonare Extraordinar al PNL Câmpulung. Conferinţa de alegeri este programată de la ora 12.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Comunicatul liberalilor lasă să se înţeleagă cine va fi preşedintele PNL Câmpulung: Norris Măgeanu, el fiind, de altfel, candidatul la funcţia de primar al municipiului. Nu este o regulă ca preşedintele formaţiunii locale să fie cel desemnat să reprezinte partidul în confruntarea pentru cea mai importantă poziţie din administraţia publică locală. Avem exemplul oferit tot de PNL Câmpulung la alegerile din 2020, când organizaţia era condusă de Bogdan David, iar candidatul la funcţia de primar a fost Nicolae Zaharia.

Numai că, de data aceasta, însăşi informarea PNL divulgă numele viitorului preşedinte. După conferinţa de alegeri, tot la Clubul ARO va avea loc o conferinţă de presă. „Vor susţine declaraţii de presă doamna Alina Gorghiu, ministra Justiţiei, domnul Vlad Gheorghe Oprea, primarul oraşului Sinaia, domnul Hubert Thuma, preşedintele CJ Ilfov, şi domnul Norris Măgeanu.”, precizează comunicatul de presă.

Lângă cei trei liberali de la centru, va fi unul singur din partea organizaţiei PNL Câmpulung şi acesta este Norris Măgeanu. De unde şi bănuiala că el îl va înlocui pe Cristi Creţu, abia instalat la conducerea partidului în primăvara acestui an. Împrospătăm informaţia potrivit căreia, pe 29 aprilie 2023, Bogdan David, abia reales în postura de lider în vara anului 2021, a fost pus să renunţe la conducerea formaţiunii locale. Mai mult ca sigur, aşa au hotărât PNL Argeş şi, în special, Alina Gorghiu, care şi-a încălcat cuvântul de a prezenta candidatul PNL pentru Câmpulung până la sfârşitul anului trecut. Cum David, care o duce excelent ca şef al Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea, o instituţie cu reputaţie de fief al PSD, n-avea cum să fie omul PNL la Primăria Câmpulung, a fost pus să se dea la o parte pentru cel cu care se credea că liberalii îşi încearcă încă o dată norocul: Cristi Creţu.

Cristi Creţu, pe care îl râvnea şi PSD, datorită popularităţii reieşite dintr-un sondaj al acestora, efectuat după un an de la alegerile din 2020, părea genul de candidat agreat de electorat. Şi de când se află în postura de preşedinte interimar al PNL Câmpulung, a căpătat şi un pic de nerv în Consiliul Local.

În luna august, s-a produs următoarea mişcare a Alinei Gorghiu: anunţarea lui Norris Măgeanu drept candidat al PNL Câmpulung la funcţia de primar. Cel mai probabil, acesta va fi cel care va prelua de la Cristi Creţu şefia organizaţiei municipale.

Sursa foto: PNL Câmpulung

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!