11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Cetăţenii care participă, pe 25 aprilie, la campania gratuită de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice pot câştiga premii

Primăria Câmpulung găzduieşte o nouă ediţie a campaniei „Marea Debarasare”, prin care cetăţenii sunt îndemnaţi să renunţe la deşeurile echipamentelor electrice şi electronice (D.E.E.E.), participând, în mod gratuit, la această acţiune.

Scopul acestei iniţiative este colectarea şi reciclarea diferitelor obiecte electrice şi electronice nefuncţionale, precum calculatoarele, telefoanele mobile, jucăriile electrice, aspiratoarele, cuptoarele cu microunde, frigiderele, televizoarele, etc. Primăria, în parteneriat cu o firmă din Curtea de Argeş, desfăşoară acest eveniment încă din anul 2023, fiind împărţit pe patru etape organizate anual, având ca obiectiv principal reducerea impactului asupra mediului prin gestionarea responsabilă a deşeurilor de acest fel.

„Cetăţenii ne sună, se programează, sunt trecuţi pe un tabel, şi în momentul când vine firma să colecteze, îi caută, se duce acasă şi le ridică deşeurile din curte sau de la scara blocului. În acelaşi timp, sunt acceptaţi şi cetăţenii care le aduc în faţa Primăriei, fiind vorba despre unele obiecte de dimensiuni mai mici, care pot fi transportate în bagaj sau cu maşina personală”, a explicat viceprimarul Alin Vlădău.

Astfel, predarea acestor deşeuri este gratuită, iar cei care programează ridicarea lor sunt automat înscrişi la o tombolă cu premii, încurajând astfel participarea activă a comunităţii.

Pentru a asigura o colectare eficientă, este important ca locuitorii să nu depoziteze D.E.E.E-urile în pubelele pentru gunoi menajer. Acestea vor fi preluate, din faţa blocului sau a casei, şi transportate la un centru de colectare pentru a fi reciclate.

Persoanele interesate se pot programa pentru colectare şi pot obţine mai multe informaţii la numerele de telefon 0720.571.809 şi 0770.439.051.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!