22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

Sercop a depus singura ofertă pentru eficientizarea energetică a fostei Şcoli nr.6, care va deveni autobaza Câmpulungului

27 martie 2024 a fost termenul limită de înscriere la licitaţia având ca temă lucrarea de eficientizare energetică a fostei Şcoli nr.6. Procedura de achiziţie a serviciilor constructorului a demarat în aceeaşi zi cu cea pentru Policlinică şi „Dan Barbilian”. Contractul se cifrează la valoarea de 8.772.475,47 lei. Clădirii fostei şcoli generale de la marginea Vişoiului i se vor aplica aceleaşi soluţii de creştere a confortului termic prevăzute în cazul Liceului „Dan Barbilian”: reabilitarea pereţilor exteriori, a tâmplăriei exterioare, şarpantei, subsolului şi a instalaţiilor, înlocuirea corpurilor de iluminat, schimbarea circuitelor electrice, a distribuţiei instalaţiei de încălzire şi a celei de apă caldă. Investiţia prevede 40 de metri pătraţi de panouri fotovoltaice, cu o putere de aproximativ 8kW. Faţă de clădirea liceului, la fosta Şcoală nr.6 se impun şi lucrări de consolidare. Planurile municipalităţii pentru acest imobil sunt de a-l transforma în autobaza Câmpulungului pentru autobuzele şi microbuzele electrice achiziţionate prin proiectul PNRR.

  • Sercop este asociată cu alte trei SRL-uri  

Autoritatea contractantă a stabilit condiţia celui mai bun raport calitate – preţ pe care trebuia s-o îndeplinească oferta câştigătoare. Nu are, însă, din ce alege, nefiind depusă decât o singură ofertă, fapt care simplifică mult munca de evaluare şi de selecţie desfăşurată de membrii comisiei implicate în derularea procedurii.

Valoarea estimată a contractului, de 8,77 milioane de lei, a stârnit interesul unei asocieri formate din patru firme: Sercop ADN (reprezentant Ion Pătrăşcan), din Câmpulung, ca lider de asociere, Total Electroconstruct VG SRL (reprezentant Georgel Velea), din Piteşti, subcontractant, Steand AG SRL (reprezentant Andrei Traian Roşulescu), din Piteşti, ofertant, şi RO Construct Center SRL (reprezentant Andrei Traian Roşulescu), din Piteşti, ofertant.

Primăria solicita întregul pachet de servicii: proiect tehnic şi detalii de execuţie, asistenţă tehnică din partea proiectantului, verificare tehnică şi execuţia lucrărilor.

În afara intervenţiilor punctate în deschiderea articolului, în vederea creşterii eficienţei energetice a celor două clădiri care compun ansamblul fostei şcoli, corpul vechi, amplasat în faţă, şi corpul mai nou, din spate, vor fi executate lucrări de consolidare. Iată care este motivaţia autorilor D.A.L.I. pentru acest tip de intervenţii: „(…) Gradul de asigurare seismică (R3) are o valoare inferioară valorii minime de 65%, motiv pentru care este necesară executarea unor lucrări de consolidare.” Atât la corpul A, cât şi la corpul B vor fi executate cămăşuiri cu beton armat în grosime de 8 cm, cu armături din oţel. La etaj este prevăzută înlocuirea planşeului de lemn cu un planşeu de beton armat.

„De asemenea, se prevede cămăşuirea stâlpilor de faţadă cu beton armat de 10 cm grosime, prin înlocuire de material. La ambele corpuri se vor executa intervenţii la fundaţii pentru susţinerea elementelor verticale introduse. Fundaţiile noi vor fi amplasate la aceeaşi cotă cu cele existente. Fundaţiile noi se vor lega de cele existente cu ajutorul unor ancore. În cazul consolidării peretelui pe ambele feţe, fundaţiile de pe cele două feţe ale peretelui vor fi legate între ele cu dopuri de legătură amplasate la ax de 1 m, sub pardoseala parterului. Se va proceda la revizuirea şarpantei de lemn de la corpul A.”, sunt propunerile proiectanţilor care au lucrat documentaţia DALI, ce stă la baza organizării procedurii de achiziţie.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!