19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

Lipseşte concurenţa la lucrarea de reabilitare energetică a Liceului Teoretic „Dan Barbilian”. Nu s-a primit decât o singură ofertă din partea unei asocieri de patru firme

Pentru lucrarea de „Creştere a eficienţei energetice a Liceului Teoretic „Dan Barbilian” nu s-a primit decât o singură ofertă din partea unei asocieri de firme care, astfel, nu întâmpină concurenţă la obţinerea contractului în valoare de peste 9 milioane de lei. Şi în acest caz, la fel ca la Policlinica din Câmpulung, invitaţia de accesare a procedurii a fost publicată pe portalul de specialitate SICAP pe 6 martie 2024, participanţilor fiindu-le impusă condiţia „celui mai bun raport calitate – preţ” pentru câştigarea lucrării. Până la termenul limită, 26 martie 2024, a accesat procedura asocierea formată din Top Line Construct SRL (reprezentant Ştefan Florian Lăzăroiu), din Mălureni, în calitate de lider de asociere, Proinstal Pipe SRL (reprezentant Ştefan Romeo Ciocănel), din Ştefăneşti, ofertant, Energo Prest Company SRL (reprezentant Nicolae Valentin Dorobanţu), din Piteşti, subcontractant, Green Building Structure SRL (reprezentant Dumitru Moise), din Teiu, ofertant. Autoritatea contractantă solicită pachetul complet de servicii: proiectare în faza de proiect tehnic şi detalii de execuţie, asistenţa tehnică din partea proiectantului, verificarea tehnică şi execuţia lucrărilor.

  • Investiţie în valoare de 9,3 milioane lei                 

9.328.406,55 lei este valoarea totală estimată a contractului pentru realizarea căruia va fi accesată o finanţare nerambursabilă în cadrul unui apel care se deschide la toamnă. Condiţia ADR Sud Muntenia a fost ca, în termen de maximum 90 de zile de la data primirii documentaţiilor – predate Primăriei de proiectanţi pe 7 decembrie 2023 – să fie lansată procedura de atribuire cu clauză suspensivă a contractelor de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru două obiective de investiţie: creşterea eficienţei energetice a Liceului Teoretic „Dan Barbilian” şi a Şcolii Generale nr. 6.

În 2021, Municipiul Câmpulung a fost inclus în „Programul de Investiţii Eficienţă Energetică pentru Clădiri Publice Sud Muntenia”, finanţat de Banca Europeană de Investiţii din E.L.E.N.A, cu două clădiri – Liceul Teoretic „Dan Barbilian” şi clădirea fostei Şcoli generale nr. 6, pentru care au fost întocmite documentaţiile tehnice la faza D.A.L.I. cu bani alocaţi din programul menţionat. Şi lucrările în baza celor două D.A.L.I. tot cu fonduri nerambursabile vor fi realizate.

  • Investiţia prevede reabilitarea pereţilor exteriori, reabilitarea tâmplăriei exterioare, a plăcii şarpantei, a subsolului, a instalaţiilor şi schimbarea corpurilor de iluminat cu unele cu LED  

Proiectul care se doreşte a fi pus în practică pe durata vacanţei de vară, pentru a nu perturba procesul de învăţământ la „Dan Barbilian”, va fi realizat prin aplicarea următoarelor intervenţii.

În primul rând, reabilitarea pereţilor exteriori prin: termoizolarea pereţilor cu vată minerală bazaltică de 15 cm grosime, cu clasa de reacţie la foc A1; în zona soclului, termoizolarea se va efectua cu polistiren extrudat ignifugat de 10 cm. Va fi reabilitată tâmplăria exterioară cu tâmplărie performantă energetic. Prin documentaţia de proiectare D.A.L.I. este recomandată o tâmplărie performantă cu tocuri şi cercevele din aluminiu, cu geam termoizolant low-e, având un sistem de garnituri de etanşare şi cu posibilitatea montării sistemului de ventilare controlată a aerului. Profilele vor asigura proprietăţi optime de statică a ferestrei şi se vor încadra cel puţin în clasa de combustie C2 – greu inflamabil.

Investiţia include şi reabilitarea plăcii şarpantei prin termoizolare cu vată minerală bazaltică de 30 cm grosime. Următoarea soluţie aplicată va fi reabilitarea subsolului prin termoizolare cu vată minerală bazaltică de 10 cm grosime. În ceea ce priveşte soluţiile de reabilitare a instalaţiilor, se propune: ventilaţie cu recuperator de căldură cu o eficienţă de minimum 70%; sistem de răcire aer ; o instalaţie de panouri fotovoltaice. Aceasta va asigura iluminatul, răcirea spaţiilor şi ventilarea lor. Aportul a fost calculat cu 40 mp de panouri fotovoltaice. Acestea vor avea o putere de aproximativ 8kW.

Totodată, se propune schimbarea corpurilor de iluminat cu unele noi cu LED, cu durata mare de viaţă şi consum redus. Proiectul are în vedere şi: schimbarea: circuitelor electrice cu unele noi şi adaptarea instalaţiei la consumatorii noi propuşi; schimbarea distribuţiei instalaţiei de încălzire şi izolarea termică corespunzătoare a acestora; schimbarea distribuţiei instalaţiei de apă caldă menajeră şi izolarea termică corespunzătoare a acestora; schimbarea robinetelor, a vanelor de sectorizare şi golire a tuturor armăturilor.

  • Deficienţele clădirii constatate de echipa care a lucrat documentaţia D.A.L.I.  

Echipa care a lucrat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie, în baza căreia se derulează procedura de achiziţie a serviciilor constructorului, a găsit următoarele deficienţe în timpul inspecţiei pe teren. „Din punct de vedere arhitectural, clădirea este într-o stare tehnică relativ bună. Atât la interior, cât şi la exterior, finisajele prezintă, însă, zone afectate parţial de degradări. Tâmplăria exterioară, din PVC, este prevăzută că măsuri parţiale de etanşare şi garnituri parţial deteriorate, şi nu îndeplineşte condiţiile actuale de eficienţă energetică. Izolaţia termică a elementelor exterioare de construcţie nu este în conformitate cu reglementările în vigoare, valorile rezistenţelor termice ale elementelor de anvelopă situându-se sub valorile minime recomandate. Clădirea nu are prevăzute instalaţii de producere a energiei din surse regenerabile. Trotuarul perimetral al clădirii este parţial deteriorat, cu rostul între acesta şi construcţie, fără măsuri de etanşare. Clădirea are o instalaţie de încălzire centrală cu corpuri statice, montate aparent în fiecare încăpere. Instalaţiile de încălzire interioare sunt caracterizate printr-o funcţionare cu eficienţă redusă a transferului termic, consecinţă a depunerilor de materii organice şi anorganice în interiorul corpurilor de încălzire a conductelor. Clădirea nu este dotată cu instalaţie de ventilare.”, menţionează documentaţia D.A.L.I.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!