8.4 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Timp de două zile, Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Câmpulung găzduiește, pentru cei mici, ateliere de povești și pictură

Muzeul Municipal Câmpulung şi Centrul Cultural Oratia organizează astăzi şi mâine, 28-29 martie 2024, două zile de relaxare culturală. În cadrul acestor evenimente, Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Municipal găzduiește ateliere de pictură și povești sub titlul „În curtea bunicilor”. Participanții, indiferent de vârstă, sunt invitați să exploreze imaginația și să aducă în prim plan amintiri din copilărie.

Invitatul special, povestitorul Cristian Matei, captivează audiența prin interpretarea vie a personajelor din povești, reușind să recreeze atmosfera familiară a odăilor bunicilor. Copiii, fascinați de poveștile auzite, își exprimă creativitatea prin alegerea și pictarea unui personaj care îi inspiră. Sanda Safta, şefa Secţiei de Etnografie şi Artă Populară, a pus la dispoziţia copiilor şi o mică expoziţie de păpuşi în formă de animale care se regăsesc în curţile bunicilor, pentru inspiraţie.

Pentru ateliere, Cristian Matei împărtășește aproximativ 10 povești, selectate cu grijă alături de Sanda Safta, adaptate în funcție de vârsta grupurilor de participanți. Fiecărei grupe îi sunt împărtăşite două povești, timpul alocat pentru fiecare fiind limitat la maxim 30 de minute, pentru a menține interesul copiilor și pentru a le oferi suficient timp pentru a-și alege și picta personajele preferate. Astfel, atelierele devin un spațiu al imaginației și al creativității, unde trecutul prinde viață prin povești și culori, oferind participanților o experiență culturală deosebită și inspirație pentru creații viitoare.

„Admir oraşul Câmpulung pentru faptul că are o sumedenie de evenimente culturale, de orice fel ar fi ele, şi mă bucur nespus că printre evenimentele pe care le promovează Muzeul Municipal Câmpulung sunt şi cele care sunt destinate copiilor. Am şi eu un băiat acasă – acum este mare, student – şi de fiecare dată când vin aici şi citesc poveşti chiar îmi amintesc cum îi citeam lui poveştile, când era mic, şi cum îi făceam voci diferite, pentru personaje diferite, ca să îl facă să trăiască povestea mai intens. Îmi plac copiii, îmi place să trăiesc foarte mult alături de ei şi consider că lucrul acesta îmi dă energie şi mie şi sper că absolut tot ceea ce se întâmplă aici să le rămână în memorie şi să-şi aducă aminte, cu drag, de fiecare dată când desenează, când colorează sau când aud poveşti.”, a povestit Cristian Matei. R.A.Ș.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!